Fotbalisté Teplic překvapivě zvítězili v 27. kole první ligy v Liberci 1:0. Vyrovnaný zápas rozhodl v 67. minutě Václav Sejk. Hosté naplno bodovali po třech porážkách a v boji o záchranu se v neúplné tabulce posunuli na 12. místo. Slovan podruhé po sobě prohrál, v obou případech 0:1, a klesl na devátou příčku.

Liberci chyběli hned tři stopeři, ve středu obrany tak nastoupili Mikula s Gebre Selassiem. Poprvé od příchodu do Slovanu dostal v soutěžním utkání šanci od začátku nigerijský útočník Ghali. Tepličtí nasadili očekávanou sestavu.

V Liberci se hrálo na těžkém terénu a první větší šance byla k vidění až těsně za polovinou úvodního dějství. Domácí gólman Knobloch chyboval a nechal se Sejkem obrat o míč, teplický útočník následně mířil z úhlu do odkryté branky, ale Gebre Selassie těsně před čárou odvrátil.

Na druhé straně po přihrávce aktivního Ghaliho pálil ve 33. minutě z dobré pozice Frýdek a hostující zadáci přizvedli míč těsně nad břevno. Chvíli nato tvrdě vystřelil z úhlu Rondič a Teplice podržel brankář Grigar.

Po změně stran začali aktivněji hosté, první gólovou šanci ale měli Liberečtí. Tupta v 54. minutě z úhlu postupoval sám na branku, trefil však pouze Grigara. Neproměněná možnost přišla domácí draho. Tepličtí pokračovali v aktivitě a v 67. minutě otevřeli skóre.

Po nakrátko rozehraném rohu a centru se míč na hranici malého vápna od Kučery odrazil k Žákovi, jehož nepovedenou střelu zblízka doklepl do sítě druhý z útočníků Sejk. Český reprezentant do 21 let zaznamenal svůj třetí ligový gól.

Liberečtí přidali po prostřídání. V 74. minutě pálil Faško po úniku jen do boční sítě a v 80. minutě další z nových hráčů na trávníku Alijagič přízemním pokusem zpoza vápna těsně minul. Tři minuty před koncem jiný střídající hráč Rabušic dostal hlavou po centru míč do sítě, ale radost z vyrovnání mu pokazil pomezní rozhodčí, který signalizoval ofsajd.

Na druhé straně osamocený Kodad po brejku nezpracoval míč, ale hosty už to mrzet nemuselo. Závěr si pohlídali a bodovali počtvrté z posledních pěti ligových duelů v Liberci. Slovan nenavázal na poslední domácí vítězství 1:0 nad Slavií a na svém stadionu v nejvyšší soutěži nebodoval po sedmi utkáních.


Slovan Liberec - FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 67. Sejk. Rozhodčí: Proske - Kubr, Dresler - Štěrba (video). ŽK: Tiéhi - Mareček, Hyčka, Vondrášek, Sejk.

Liberec: Knobloch - Koscelník, Gebre Selassie, Mikula, Mészáros - Havelka (71. Faško), Tiéhi - Ghali (62. Hilál), Frýdek (71. Alijagič), Tupta (81. Rabušic) - Rondič (81. Višinský). Trenér: Kozel.

Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek (57. Knapík) - Hyčka, Mareček, Jukl (84. Vobecký), Boljevič (71. Prošek) - Žitný (71. Kodad) - Žák, Sejk (84. Ledecký). Trenér: Jarošík.