"Chceme konečně vyhrát a ještě víc se zvednout, ale Baník je doma hodně nepříjemný, i když za sebou nemá své fanoušky. Čeká nás horká půda," říká před sobotním utkáním (16.00) trenér Teplic Radim Kučera.

Severočeši mají před sebou náročný týden, po duelu v Ostravě hrají ve středu doma pohár s Brnem, příští sobotu pak na Stínadlech v dalším důležitém zápase hostí Opavu. „Bude to náročné i kvůli cestování do Ostravy a zpět. Ale máme dost široký kádr, určitě ho využijeme," slibuje Kučera.

Rudolf Řepka.
Rudolf Řepka bude v Teplicích předsedou okresního fotbalového svazu

To Baník má pohár za sebou, v týdnu porazil 2:0 Třinec. „Trenér Kozel některé hráče šetřil, takže nebudeme s nějakou únavou kalkulovat," tvrdí Kučera rezolutně. Kvůli karetnímu trestu jsou mimo hru Řezníček a Doehnle, zraněný je Heidenreich, „žlutomodří" tak budou znovu přeskupovat obranné řady. 

Ostravští na jaře vyhráli jen jednou, jejich forma vedení Baníku neuspokojuje. I oni doufají, že předchozí duel byl odrazovým můstkem k lepším výsledkům a výkonům. „Postup v poháru jsme vydřeli. Chceme progres potvrdit doma s Teplicemi a vyhrát," potvrzuje Jakub Pokorný, který Třinec vyřadil dvěma brankami.