„Skončil z rodinných důvodů,“ přibližuje mluvčí klubu Martin Kovařík. Tomáše Grigara, Jakuba Diviše a Luďka Němečka tak cepuje nově Čontofalský, který si před rokem prožil velkou osobní tragédii; bývalému reprezentačnímu gólmanovi se utopil tříletý syn.

Jak se 41letý sympaťák ocitl v Teplicích?

„Seběhlo se to hrozně rychle. Týden před zahájením přípravy mi volal Vachy. Měl jsem smlouvu ve Slavii. Chvíli jsem přemýšlel, protože to je dojíždění. Ale v Litvínově žijí děti, to tomu pomohlo,“ říká.

Jak se mu opouštěl pražský velkoklub? „Dveře si nezavírám, mám je otevřené. Vrátit se prý můžu vždy. Víte, jak to je v trenérské činnosti. Jeden den trenér jste, druhý už ne.“

Čontofalský jako trenér gólmanů působil i v Táborsku, zkušenosti s přípravou dospělých brankářů tedy má. Jaký je rozdíl mezi jejich přípravou a přípravou mládežnických talentů? „Mladé kluky se snažíte naučit, pracovat na stylu. V lize to bude víc o komunikaci, o tom nachystat gólmany, aby se cítili dobře. Grigara si pamatuji, hráli jsme proti sobě. Jde o to, aby byl zdravý. Tréninky přizpůsobíme tomu, aby se cítil dobře,“ maluje „Francúz“.