„Na Spartu jsme vytvořili tlak a dokázali to dotáhnout do remízy. Jsem rád, že jsme na těžkém a kluzkém terénu potvrdili formu,“ uvedl teplický útočník a hrdina nedělního večera Jakub Řezníček.

Zápas nabídl plno emocí, měl náboj, říz i emoce.

Hodně rozruchu přinesla nejprve 53. minuta utkání, teplický ofenzivní hráč Moulis si obhazoval hostujícího mladíka Hložka, kterému míč trkl o ruku a celá Stínadla chtěla penaltu, avšak sudí Jan Machálek ji po verdiktu VARu neodpískal. A o patnáct minut později přišel druhý diskutabilní moment, kdy se v malém vápně domácích opřel rukou hostující středopolař Frýdek do brankáře žluto-modrých Grigara a po jeho pádu dorazil míč za brankovou čáru stoper Kaya – 0:1. Hráči i fanoušci protestovali, reklamovali faul na brankáře. Podruhé se do akce dostal VAR. A opět se nakonec rozhodlo ve prospěch Sparty.

„Ruku si nastřelil sám Hložek. U druhé situace a střetu Frýdka a Grigara jsme to probírali ze všech záběrů kamer a branku Sparty uznali,“ řekl videorozhodčí zápasu Petr Ardeleánu.

Bitva pokračovala. V 87. minutě mohl po centru Kučery vyrovnat forvard Řezníček, ale ve vyložené šanci minul. Remízu domácím přeci jen zajistil v poslední minutě základní hrací doby svoji první brankou v dresu sklářů právě Řezníček. „Doufal jsem, že už to musí přijít. Už dříve jsem měl šanci, ale až na konci utkání jsem stál na správném místě,“ liboval si autor vyrovnávací trefy.

V nastavení mohl rozhodnout střídající hráč hostů Tetteh, avšak brankář Grigar ho bravurním vyběhnutím vychytal.

"Do utkání jsme vstoupili se systémem, který jsme doposud praktikovali. Sparta ale byla velmi dobře připravená, stáhla nám krajní obránce a svá křídla natáhla nahoru. Tím pádem jsme propadali. Zareagovali jsme na to, ale pokyny nebyly na hřiště slyšet v té atmosféře, ke změně došlo až o půli. Přišlo zlepšení, ale dostali jsme gól. Opět jsme na to museli zareagovat. Změny se nám povedly a v závěru jsme vyrovnali. Musím sportovně uznat, že jsme přežili dva šance Sparty v první půli. Pak jsme se jí díky změnám vyrovnali, což nám přineslo kýžený bod," zhodnotil zápas teplický trenér Stanislav Hejkal. 

"Bylo to dobré utkání, soupeř agresivní, atmosféra dobrá, terén těžký. Už v první půli jsme měli několik šancí. Poté i ve druhém poločase, nastavení. To jsou situace, které po brance volají. Nebyli jsme produktivní, proto jsme nevyhráli. Řešení a finální fáze není úplně ideální. Šance, které jsme měli, opravdu musíme být schopni proměňovat. Pak nemůžeme vítězit," posteskl si Hejkalův protějšek Václav Jílek ze Sparty.