„Jsem samozřejmě spokojen s výhrou a pěti vstřelenými brankami. Výsledek ale úplně neodpovídá dění na hřišti. Dukla podala dobrý výkon a bylo to vcelku vyrovnané utkání. V určitých momentech nám vázla kombinace, ale postupem času se budeme zlepšovat,“ okomentoval zajímavý duel, v němž Teplice dosáhly v lize na tři body po osmi duelech, jejich trenér Daniel Šmejkal.

David Vaněček, který stejně jako Jakub Hora vstřelil dva góly, se se Šmejkalem shodl. „Bylo to vcelku vyrovnané utkání, my ale byli produktivnější.“


Hosté z Julisky debakl 2:5 hodnotí jako lekci z produktivity.  „Je to tak, byla to lekce z produktivity. Teplice byly ve vápně efektivnější. My byli nedůslední, nekompaktní. Náš problém je v defenzivě, musíme bránit víc z bloku, přijde mi, že jsme roztrhaní,“ vystihl bídu Dukly Jakub Podaný.

Pražané v prvních dvou kolech FORTUNA:LIGY     inkasovali osm branek! „Chyběl nám důraz v obou vápnech. To byl hlavní důvod porážky, bylo to od nás naivní,“ konstatoval zachmuřený trenér Dukly Pavel Drsek.

1. FK Příbram - FK Teplice
FOTO: Teplice v Příbrami ukázaly dvě tváře. Berou bod za remízu

Na Stínadlech se hrálo ve velkém vedru. Tři tisícovky fanoušků za stavu 1:0 trnuli při pokusu Podaného do břevna. „Ten gól by asi průběh zápasu změnil,“ mrzelo bývalého teplického fotbalistu. Místo toho ale Vondrášek po standardce chvíli před přestávkou zvýšil na 2:0. A když pět minut po obrátce zvýšil Hora na rozdíl tří branek, bylo de facto hotovo. „Po třetím gólu jsme se sesypali, nakonec je z toho pět gólů,“ potvrzuje Podaný.

Teplice se ale po kanonádě v euforii netopí. „Je fajn dát pět branek, ale vše v pořádku nebylo. Musíme se z toho poučit a dobře se připravit na těžké utkání, které nás čeká na hřišti Liberce,“ ví Šmejkal.

FK Teplice - FK Dukla Praha 5:2 (2:0)
Branky: 19. Vaněček (Krob), 38. Vondrášek (Král), 49. Hora (Žitný), 55. Hora (Král), 79. Vaněček (Luts) – 65. Schranz, 89. Holík (Štursa).
Rozhodčí: Nenadál – Hájek, Arnošt.
ŽK: 51. Krob – 44. Marek Hanousek, 80. Daniel Tetour.
Diváci: 3116.
Teplice: Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Ljevaković, Kučera – Trubač (46. Moulis), Hora, Žitný (61. Luts) – Vaněček (82. Červenka).
Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Ostojić, Chlumecký, Podaný – Holík, Daniel Tetour, Marek Hanousek (C) (56. Schranz), Douděra – Holenda (74. Bilovský), D. Breda (46. Štursa).