Slovan má z deváté pozice evropské poháry nezvykle daleko, ostatní dva zástupce regionu čeká po zimní přestávce boj o hole přežití mezi tuzemskou elitou.

Zimní příprava teplického týmu, kde je situace opět vyloženě kritická, vypukne 4. ledna. Žluto-modří se poprvé sejdou na Stínadlech. Hned druhý den jsou pak pro ně připraveny tradiční testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Příprava se dá podle oficiální klubové zprávy rozdělit na dva bloky – jeden proběhne v domácích podmínkách a svěřenci Jiřího Jarošíka budou pouze přejíždět k utkáním zimní Tipsport ligy. Ten druhý pak bude znamenat cestu za teplem na soustředění do tureckého Beleku.

Klub ze Stínadel řeší kádrové změny. Rozvázal například smlouvu s obráncem Martinem Chlumeckým. Jeho místo na jaře zaujme Mohamed Tijani, kterého si skláři půjčili ze Slavie a o kterého už dříve usilovali. „Musíme získat kvalitu, potřebujeme angažovat dva tři hotové hráče. O druhé lize se bavit nechci,“ řekl teplický ředitel Rudolf Řepka, jenž chystá v kádru rošády. Na cestě jsou mimo jiné nové akvizice z druholigového Prostějova, které kouč Jarošík před příchodem na sever Čech trénoval.

Zklamání se dá měřit ve velkém i na jablonecké Střelnici. „Já ale věřím, že máme zkušený tým, který si se složitou situací poradí,“ uvedl zkušený jablonecký trenér Petr Rada. Přiznal však, že dosavadní výsledky jsou daleko za očekáváním… Je jasné, že vedle teplických Stínadel mají hodně práce i pod Ještědem. FORTUNA:LIGA začne na začátku února.