"Čekáme na bližší a konkrétnější informace. Především na vyjádření krajské hygienické stanice," řekl serveru SeznamZprávy Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace, která řídí první a druhou ligu. V sobotu se měly hrát zápasy Zlín - Karviná, Příbram - Teplice a Opava - Olomouc.

Nákaza v Karviné může ohrozit dohrání nejvyšší soutěže. Kdyby musel do karantény celý tým, nemohl by dokončit sezonu podle plánu. "Pokud by byla na klub uvalena striktní a plošná čtrnáctidenní karanténa, už by to bylo řešitelné jen velmi obtížně," uvedl Svoboda.

Severočeši potvrdili doma záchranu vysokou výhrou nad "ševci" ze Zlína.
FOTO: Hattrick Řezníčka potvrdil teplickou záchranu. Čtyřgólová norma dodržena!

V květnu ligový výbor LFA schválil změnu rozpisu soutěží, která obsahuje upravená pravidla pro určení pořadí v případě mimořádných okolností. Jistým vítězem ligy je Slavia Praha. Pokud se skupina o titul dohraje kompletní, měla by se Slavia stát mistrem.

Pokud by se nedohrála skupina o záchranu, z nejvyšší soutěže by nikdo nesestoupil. Z druhé ligy by postoupil jen vítěz a zrušila by se baráž. Příští ročník nejvyšší soutěže by hrálo 17 místo obvyklých 16 týmů.

Před necelými dvěma týdny musel kvůli nakaženému hráči nastoupit do dvoutýdenní karantény druholigový Třinec. Nakonec se vrátil do soutěže o tři dny dříve. Tři jeho zápasy byly odloženy a mírně se posunuly i závěr ligové skupiny o záchranu a baráž.

Před restartem první ligy se objevila nákaza u jednoho hráče v Mladé Boleslavi a mistrovské Slavii. Oba nakažení fotbalisté se již z nemoci covid-19 vyléčili a zapojili se zpět do tréninku. Identitu pozitivně testovaných LFA ani kluby nezveřejňují.

Diváci na fotbalu Teplice - Zlín
FOTO: Byli jste na fotbale v Teplicích? Zápas se Zlínem navštívilo plno Němců