Bohemians drželi v průběhu druhé půle v Teplicích jednobrankové vítězství, osm minut před koncem ale o něj přišli, hlavičkou překonal Bačkovského Kodad. Do té doby si Severočeši příliš šancí nevytvořili, byla to teprve jejich třetí střela na branku. „Neměl jsem těžké zákroky. Nejtěžší byl v prvním poločase při Gabrielově hlavičce, to jsem si myslel, že bude gól. Pak tam byly už jen střely zpoza vápna. Gól si musím ještě pustit zpětně na videu, ale pocity ze hřiště jsou takové, že jsem pro to udělal maximum," hodnotil kmenový hráč Sparty svou práci.

Pak se pustil do teplické bažiny. „Hřiště nebylo dobré už před zápasem a s každou odehranou minutou bylo horší a horší. Mně to nejvíc limitovalo při hře nohama. Terén se dost smýkal, nebyl pevný a hřiště se postupem času stávalo nestabilní. Do poslední chvíle jsem si musel dávat pozor, jak míč skočí, protože balon měl jiný odskok."

Teplice doma pouze remizovaly s pražskými Bohemians. Vyrovnávající gól Severočechů dal takto Kodad.
FOTO: S „klokany" Teplice na Stínadlech jen remizovaly. Bod zachránil Kodad

Podle Bačkovského míč skákal jako hopík, situaci mu navíc komplikovalo to, že Tepličtí hrají jiným míčem, než jaký je zvyklý z vršovického Ďolíčku. „Liga se nehraje s jedním balonem, ale každé mužstvo hraje s jinou značkou. Brankáři si musí zvykat na různé typy míčů, a to už je extrém, protože se každý chová jinak.“

Mladý gólman se do branky Pražanů dostal velmi překvapivě, jeho zkušenější parťák Patrik Le Giang totiž podával dobré výkony. Důvod? Právě těžký teplický terén, jak vysvětlil trenér Bohemians Luděk Klusáček. „V Teplicích je obecně známo, že je špatný terén. Je tam spousta nákopů. Hugo hraje dobře nohama, dostal přednost před Patrikem. Bylo to tedy kvůli špatnému terénu." Kouče „klokanů" Bačkovský při svém druhém prvoligovém startu nezklamal. „Svoji roli splnil. Chytil dvě nebezpečné střely."

A co na svůj překvapivý start říkal sám krotitel neposedného „kulatého nesmyslu"? „Nestává se často, že je po vítězném utkání změna v bráně, nečekal jsem to. Byl jsem samozřejmě rád, že jdu na hřiště. Chtěl jsem důvěru trenérům vrátit, něco jsem pochytal," svěřil se Bačkovský. „Mrzí mě, že jsme neudrželi vítězný výsledek," dodal.