Jaký máte ze získaného bodu pocit?
Musím říct, že to nebyla žádná hitparáda, nebyl to žádný hezký fotbal. Bohužel jsme v situaci, že nemůžeme hrát na krásu. Ani to neumíme. Musíme to nějak ukopat. Minulý týden jsme to s Bolkou nezvládli, Brno se nám přiblížilo na tři body. Každý bod se bude počítat, třeba tenhle z Olomouce bude na konci hodně cenný.

Dal jste gól, ale i s trochou štěstí, souhlasíte?
Tam byl propadlý balon za obranu, Kůča mi to hezky dal. Měl jsem hned první myšlenku, že budu střílet. Beny to trošku tečoval, poslal gólmana na druhou stranu. Měl jsem trošku štěstí, ale to je potřeba.

Jak se vám hraje na pozici útočníka?
Není to můj post. Snažím se běhat, presovat, dostávat balony za obranu. Je ale těžké vyhrávat souboje s urostlými stopery. Snažím se. Jsem hlavně rád, že hraji.

SK Sigma Olomouc - FK TepliceAleš Mandous
FOTO: Bod za jednu střelu na branku. „Skláři" ho v Olomouci brali

Ale zvedli jste se…
Klíčové bylo, že jsme Olomouci nedovolili vstřelit druhý gól. Už ke konci první půle jsme měli náznaky, že se to zlepší.

Nesnažili jste se pak za každou cenu získat ten bod? Nerezignovali jste na ofenzivu?
Každý zápas chceme vyhrát. I po vyrovnání tomu tak bylo, nechtěli jsme jen bránit. Trenér prostřídal. A jak pak ubíhal čas, tak jsme věděli, že to bude hlavně nakopávaná, osobní souboje. Musím pochválit mladé stopery Knapíka a Gabriela. Bylo to pak jen o tom to ubojovat.

Ve středu hostíte Plzeň. Bude hra lepší?
Na tom našem super hřišti to bude určitě paráda! (smích) Plzeň je kombinační mužstvo, mohla by mít problémy. My jsme na ten terén zvyklí. Musíme se na Viktorku, jeden z našich nejlepších týmů, pořádně nahecovat a zkusit uhrát co nejlepší výsledek.