Právě návrat Housky a Víta Beneše do sestavy po zranění byl na výkonu Sigmy velmi znát.

Svou šanci v základní sestavě také chytil řádně za pačesy Milan Lalkovič. Mimo hru zůstal kapitán Vepřek kvůli naraženým žebrům a došel si jen pro kytici a blahopřání ke dvěma stovkám odehraným zápasů.

Hanáci se rozjížděli v první půli pomaleji. Hned ve druhé minutě musel Buchta boxovat po chytře rozehraném signálu z rohu. Na konci první čtvrthodinky pak zahrozil Hora, ale ve slušné pozici špatně trefil míč a ten zamířil vysoko nad branku.

Sigmu probudila Plškova střela z dálky zblokovaná na roh, ale od té chvíle už byli Olomoučtí lepší.

Aktivní byl hlavně Lalkovič, který se často pokoušel o zakončení. Nejnebezpečnější bylo to po rychlém brejku, který táhl Falta. Lalkovič ve vápně zasekl a pálil ale nakonec po další teči skončil balon vedle.

Parádní akci předvedla Sigma ve 22. minutě. Od Jemelky přes Kalvacha se balon dostal k Houskovi, který krásnou uličkou oslovil Sladkého. Umístěný pokus pravého obránce domácích však skončil jen na tyči.

Fotbalisté Nových Sadů. Ilustrační foto
Zápas pravdy pro Nové Sady. V přímém souboji o předposlední místo hostí Bystrc

Další příležitost měl za chvíli po Houskově zpětné přihrávce Plšek. V pokutovém území nezazmatkoval, jedním dotekem si balon připravil ke střele, ale skočil mu do ní na poslední chvíli obránce.

Gól visel ve vzduchu. Ještě blíž než Plšek a Sladký mu byl Lalkoviče, který napřáhl z 18 metrů a jeho střelu zastavilo břevno. Balon se pak odrazil jen pár decimetrů před brankovou čáru.

Sigma se dočkala zasloužené odměny ve 42. minutě. Jemelka vybojoval míč a parádní kolmicí oslovil Plška, který byl na hranici šestnáctky chvíli volný. Měl tak dost času na otočku a přesnou ránu k pravé tyči brankáře Grigara, který se natahoval marně.

Po přestávce zápas pokračoval v podobném duchu. Sigma měla poněkud pomalejší rozjezd. Zhruba po čtvrthodině ale začala mít převahu. Plškově další přízemní střele zpoza šestnáctky chyběl jen kousek.

V 66. minutě za Grigarem znovu zvonila tyč. Lalkovič se na levém křídle krásně uvolnil, vlétl do vápna a obstřelem mířil na zadní tyč. Od ní se však míč odrazil zpátky do hry. Neuvěřitelný smůla pro slovenského záložníka!

Za minutu vystrašil Andrův stadion průnik střídajícího Radosty, který z úhlu pálil také na zadní tyč, ale zamířil vedle.

Vzápětí udeřilo na druhé straně. Houska dostal míč na pravou stranu pokutového území, zasekl si míč na levačku a tvrdou ranou kolem obránce i brankáře zvýšil na 2:0.

Olomoucký kapitán byl při chuti a během následujících minut to ze střední vzdálenosti zkoušel dvakrát znovu. Tentokrát si ale na teplického gólmana nepřišel.

Teplice sice zápas nezabalily, ale mnoho nebezpečí do konce zápasu Sigmě nezpůsobily. Hora hlavičkoval jen do Buchtových rukavic a ránu Radosty si olomoucký gólman také pohlídal. Ani Horova střela z trestného kopu vedle ho nijak neohrozila.

Zápas se tak celkem v poklidu dohrál. Hanáci si zajistili minimálně prostřední skupinu a play-off o Evropskou ligu. Teplice o ni ještě budou muset bojovat.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 20. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 42. Plšek, 69. Houska. Rozhodčí: Dubravský – Fišer, Vodrážka. ŽK: Kalvach – Shejbal, Kučera. Diváci: 3824.

Sigma: Buchta – Sladký, Beneš, Jemelka, Falta – Kalvach, Plšek (82. Chytil) – Zahradníček, Houska, Lalkovič (67. Chvátal) – Yunis (77. Dvořák). Trenér: Václav Jílek.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Čmovš, Shejbal, Krob (80. Hošek) – Trubač (65. Radosta), Žitný (73. Ljevakovič), Kučera, Hyčka – Hora – Kuchta. Trenér: Stanislav Hejkal.