První poločas, ač bezgólový, byl pořádně rušný. Jeho první část patřila jasně Teplicím. A kdyby Sigma za čtvrt hodiny prohrávala 0:3, nemohl by nikdo říct vůbec nic. Hned na začátku hlavičkoval Mandousovi do rukavic Řezníček. O chvíli později pak centr útočníka, který krátce působil také na Hané, tečoval těsně vedle Jakub Mareš.

Tutovka přišla v desáté minutě. Pablo lacino ztratil míč, Moulisův centr vyrazil Mandous nepřesvědčivě jen na penaltu a Jakub Mareš zakončoval do odkryté branky. Mandous však své zaváhání bleskově napravil a parádním zákrokem Sigmu zachránil.

Za dvě minuty už byl i on překonán po dalším zkratu olomoucké defenzivy, ale na čáře zaskočil dobře postavený Sladký.

Diváci na fotbale Teplice - Karviná
FOTO: Byli jste na fotbale v Teplicích? Na Karvinou přišel i Fantomas

Sigma se otřepala až při šanci Juliše, kterou mu připravil pěkně Pablo. Olomoucký kanonýr ale nečekaně před Grigarem selhal a přestřelil. Odstartoval ale pro změnu olomoucký nápor. Juliš zakončoval ještě jednou po pěkném centru Vepřeka, ovšem z těžké pozice. Daleko lepší měl v 29. minutě Jemelka, kterému se přímo proti noze odrazil míč ze závaru v malém vápně. Olomoucký stoper však trefil jen obránce Nazarova.

Ještě jednu dobrou příležitost měli Hanáci do půle, když zprava vnikl do vápna Zahradníček, zasekl si míč na levačku, ale přízemní střelu mu dobrým zákrokem nohou zlikvidoval Grigar.

Po změně stran už se ofenzivní stavidla zase zatáhla. Sigma se snažila kombinovat, ale přes pozornou teplickou obranu se jí nedařilo dostat. Hosté číhali na brejky a občas se jim podařilo dostat i do zakončení. Jako Jakubu Marešovi zhruba dvacet minut před koncem. Z hranice šestnáctky ale jen vyprášil Mandousovy rukavice.

Výjimečnou olomouckou příležitost měl Martin Sladký, jehož nečekanou ránu vyrazil Grigar na roh. Na teplického gólmana si nepřišel ani střídající Chytil, který to zkoušel hned několikrát.

Olomouckým zatrnulo v závěru, kdy rybičkou zakončoval Petr Mareš, Mandous byl naštěstí připraven. Remízu, která definitivně dala Sigmě jistotu i pro příští rok, tak Sigma udržela.

V neděli tak může hrát s Karvinou už bez nervů. Teplice hostí ve stejný den od 14.30 Zlín a i ony můžou být bez nervů, ligu pro příští ročník mají de facto v kapse. 

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Adámková – Mojžíš, Bureš. ŽK: Houska, Pablo, Zmrzlý - Kučera, Mareček, Nazarov. Diváci: 1666.

Sigma: Mandous – Sladký, Greššák, Jemelka, Vepřek – Breite, Houska (90. Zmrzlý) – Zahradníček (68. Chytil), Pablo, Hála (68. Falta) – Juliš. Trenér: Radoslav Látal.

Teplice: Grigar – Nazarov, Čmovš, Mareček – Kučera (70. P. Mareš) – Černý, Žitný, Trubač (83. Ljevakovič), Moulis (83. Shejbal) – J. Mareš (76. Radosta), Řezníček. Trenér: Stanislav Hejkal.