„Remízou 1:1, kterou jsme uhráli proti Viktorce, jsme povzbuzeni,“ říká před duelem na Hané Pavel Drsek, asistent hlavního kouče sklářů Stanislava Hejkala. Dobře si ale uvědomuje, že ne vše bylo proti Západočechům ideální. Teplice například dlouhodobě trápí slabší první poločasy. „Snažíme se na to zaměřit. Jsme si vědomi, že se nám to zatím nedaří, ale já věřím, že to v Olomouci zvládneme.“

„Musíme se odpíchnout od té remízy s Plzní a také od toho, že se naše hra směrem dozadu lepší. To, že jsme uhlídali silné hráče Ostravy i Plzně, nám vzadu dodá potřebné sebevědomí,“ ujišťuje stoper FK Teplice Jan Shejbal.

Žlutomodrým proti Plzni pomohla povedená střídání. Diskuze se vedla především nad stáhnutím talentovaného Patrika Žitného, který šel ze hřiště už v 41. minutě. „Viděl jsem, že se Patrikovi nedaří, že ztrácí míče. I při naší první šanci neměl první dotek, jaký bych očekával. A tým jako Teplice musí první šanci proměnit. Měl jsem jeho střídání připravené už dříve, už od 30. minuty,“ řekl Hejkal na Žitného adresu. Talentovaného mladíky ale v žádném případě nezatracuje. „S Patrikem pracuji už několik let a doufám, že ještě nějaký pátek budu. Že jsem ho vystřídal takhle brzy, pro něj nic neznamená.“

Unčín (žluté dresy) - Hrobčice
Unčínský Sokol bude spoléhat hlavně na bojovnost

To, jak poskládá sestavu proti Sigmě, bylo v týdnu ve hvězdách, hráče Teplic totiž provází výkyvy ve výkonnosti. Ty ostatně provází i Sigmu, která se po odchodu trenéra Václava Jílka do Sparty a následném příchodu nového kouče Radoslava Látala, evidentně hledá.

„Je pravda, že se hra Sigmy trošku změnila. Nový trenér se tomu snaží dát svou tvář. Tolik se už netlačí do rozehry, jak tomu bylo dřív. Ale pořád je to kombinačně silné mužstvo, což je cítit při každém zápase. Musíme si dát pozor také na standardní situace, Olomouc má totiž výborné hlavičkáře, třeba Beneše, Jemelku, Plška a další. Při nich musíme být pozorní,“ upozorňuje Drsek na nebezpečí, které v pátek Teplicím na Hané hrozí.

Zajímavostí úvodního duelu 7. kola budou retrodresy domácího celku, které oslavují 100 let od založení klubu.

V 6. kole FORTUNA:LIGY Teplice doma remizovaly s Plzní 1:1.
FOTO: Teplicím proti Plzni zajistil bod Hora. Sahaly ale po výhře