Domácí Slovácko má nálepku nevyzpytatelného celku, který dokázal vyhrát na Spartě i v Plzni, aktuálně ale tři duely po sobě nevyhrál.

„Tepličtí v dohrávce zvítězili nad Mladou Boleslaví, takže je vidět, že nás čeká těžký soupeř, který chce mít více bodů, ale my hrajeme doma je pro nás důležité utkání zvládnout. Minulou sezonu se nám s nimi utkání nepodařilo, ale doma jsme lepší a měli bychom to zvládnout. Pokud budeme hrát svou hru, tak budeme nepříjemní pro každého soupeře. Musíme jim vnutit náš styl, dostat je pod tlak, získávat míče a hlavně dohrát situace,“ velí Jan Navrátil, jeden z lídrů 1. FC Slovácko.

„Jsme rádi, že jsme dohrávku zvládli, na Slovácko se nám pojede lépe,“ hlásí ze Stínadel Pavel Drsek, který Teplice v Liberci i doma proti Středočechům vedl jako hlavní kouč. V Uherském Hradišti už z lavičky tým opět povede Stanislav Hejkal. Kromě něho se vrací i Petr Mareš, který proti Mladé Boleslavi, ze které na severu Čech hostuje, kvůli dohodě klubů hrát nemohl. Skláři tak disponují téměř kompletním kádrem, mimo hru je pouze se svalovým zraněním laborující Nazarov, své drobné potíže v týdnu doléčovali Trubač s Moulisem.

Otázkou zůstává, k jakému rozestavení trenér Hejkal sáhne. Mladou Boleslav zaskočil tříobráncovým systémem. Bude na tři stopery v řadě hrát i na Moravě? „Abych řekl pravdu, tak jsme byli z toho, že ho budeme hrát, trošku překvapení. Dlouho jsme to netrénovali, nehráli. Od přípravy jsme to necvičili. Myslím, že to ale poměrně fungovalo. Pomohlo nám, že jsme šli brzy do vedení. Pak je ten tříobráncový systém výhodou; můžeme jít do pětky, víc se zajišťovat, soupeř se tam těžko dostává,“ přibližuje stoper Jan Shejbal.

Teplice se Slováckem hrají rády, neprohrály s ním šest zápasů v řadě.

Teplice - Mladá Boleslav 2:0
FOTO: Teplice zabraly, obávanou Mladou Boleslav porazily díky dvěma gólům Mareše