Plzeňští mají za sebou úspěšné 2. předkolo Ligy mistrů, ve kterém vyřadili finské Helsinki. Vstup do FORTUNA:LIGY nechtějí podcenit. „Vstup do ligy je stejně důležitý jako do evropských pohárů. V minulém roce to bylo hodně vyrovnané a každý bod tím pádem může hrát roli,” tvrdí Martin Havel, jedna z opor Viktorie.

Co si myslí o Teplicích? „Abych řekl pravdu, Teplice mají hodně nových hráčů, takže to určitě bude jiný tým, než minulou sezonu. Ta první kola jsou navíc trochu nečitelná, takže to nebude nic jednoduchého, ale to v naší lize není nikdy.“

Tisková konference FK Teplice. Zleva Kovařík, Řepka, Šedlbauer, Vachoušek a Jarošík
My a sestup? Teplice odmítají nálepku ligového outsidera. Myslí na střed tabulky

Skláři mají se Západočechy tristní bilanci, v posledních pěti vzájemných duelech pokaždé prohráli, celkové skóre je jednoznačné - 0:11. „Pokusíme se přesto o nemožné,” slibuje Jarošík. „Podle mě je super, že máme Plzeň hned na úvod. Hraje se ve skvělý čas, tak věřím, že přijdou fanoušci. Kdyby jich bylo třeba jako v květnu na baráž proti Vlašimi, tak by se kluci mohli vyburcovat k fantastickému výkonu. Je to pro ně šance se ukázat hned na úvod sezony.”

Tepličtí svého sobotního soupeře bedlivě sledovali. Jarošík ví, že trenér Michal Bílek sestavou příliš nerotuje, a to ani v případě, že jeho tým má náročný program. „Já nevěřím, že nějaká velká rotace bude. Trenér Bílek má rád základní sestavu, kterou moc nemění.”

Na každý pád se fanoušci můžou těšit na zajímavý fotbal, žlutomodří totiž nehodlají pouze bránit, přestože jsou brány za velkého outsidera. „Budeme chtít hrát fotbal, žádnou nakopávanou.”