V neděli Severočeši vybojovali za remízu 0:0 cenný bod v Brně, Zbrojovku tak mají za zády stále na distanc čtyř bodů. Plichta ale byla vykoupená ztrátami. „Poločas jsme hráli bez vyloučeného Gabriela, to klukům sebralo hodně sil. To vyloučení nám nabouralo plány," litoval Kučera. V Plzni Gabriel nebude moct nastoupit, „žlutomodrým" navíc bude chybět i Žitný, který si v Brně nešťastně přivodil závažné poranění kolene; ofenzivního útočníka minimálně do konce roku ze hry vyřadí přetržený přední křížový vaz.

„Musíme teď všechno podřídit dobré regeneraci. Těch pět závěrečných kol v lize bude perných. A v poháru se chceme pokusit dostat do finále," řekl teplický kormidelník.

Boj o záchranu: Brno - Teplice 0:0
FOTO: Teplice uhrály v Brně bod i v oslabení. Má pro ně cenu zlata

Do branky patrně znovu postaví Grigara, který při zranění Čtvrtečky po dlouhé pauze v Brně zářil. „Grigi tu situaci zvládl perfektně. Dlouho nechytal, ale podal dobrý výkon. Tým se semkl, Grigi mu pomohl při centrech, zakládal útoky. Jsem rád, že se chytil. Snad nám pomůže v dalších zápasech," chválil Kučera dlouholetou oporu FK Teplice. Do hry se mu vrací Moulis, už v Brně nastoupili v průběhu střetnutí Mazuch, Vondrášek a Fortelný. Otazník visí nad útočníkem Marešem, který se už vrátil do tréninkového procesu.

Pro Plzeň je postup do finále a následný zisk pohárové trofeje prioritou, nepřipouští proto nic jiného než vítězství. „Třetí předkolo je velkou motivací. Navíc Plzeň byla zvyklá získávat trofeje. Je proto na čase zase nějakou vybojovat," zaznělo z úst Jeana-Davida Beauguela, nejlepšího střelce Viktorky v této sezoně.

V Plzni Teplice v prosinci prohrály 0:7, minulý týden s ní doma padly těsně 0:1. „Nebyl to moc dobrý fotbal, hřiště nebylo zrovna ideální na naši hru. Doufám, že doma to bude jiné, ne tolik soubojové. Věřím, že domácí prostředí bude naše výhoda," uzavřel Beaugel.

V plzeňských Štruncových sadech zápas vypukne v 17 hodin, přímým přenosem ho vysílá Česká televize.