„Musíme teď hrát obezřetně, snažit se každou chybu soupeře trestat. Proti Plzni těch šancí moc nebude, ale my se musíme pokusit hned tu první, nebo tu následující využít. Věřím, že je v našich silách Viktorku opět seknout, jako se nám to povedlo na jaře. Bylo by to parádní, moc body potřebujeme!“ uvědomuje si pravý bek sklářů Tomáš Vondrášek důležitost nedělního souboje se západočeským kolosem.

Ten se v lize zatím souží, navíc ve čtvrtek utrpěl další psychickou ránu, když v předkole Evropské ligy vypadl s belgickými Antverpami. „Já Plzni držel palce. Celkově ji sleduji, i v lize. Sice to teď není ono, ale co si ale budeme povídat, pořád má zkušený tým, i když jí pár těch zkušenějších hráčů odešlo. Pořád je to Plzeň, která umí zvládat těžké zápasy,“ tvrdí Vondrášek.

Před jakýmkoliv podceněním vicemistra varuje i trenér Teplic Stanislav Hejkal. „Jsme si vědomi toho, že Plzeň má nějakou herní krizi, útlum, ale je to zavádějící. Nesmíme to podcenit, protože krize nemůže trvat dlouho. Jednou musí skončit, tak doufám, že to nebude u nás. Viktorka má totiž velmi zkušené mužstvo, a velmi zkušeného trenéra. Tyhle krizové situace umí řešit.“

I Tepličtí mají své problémy. V týdnu Hejkal prozradil, že by rád kádr rozšířil do konce přestupového okna o stopera, výkonnost stoperské dvojice Jeřábek – Shejbal ho totiž neuspokojuje. Trápí ho také nízká produktivita ofenzivních hráčů, v neposlední řadě pak má v hlavě oslabení týmu při zranění Nazarova a šrámech Petra Mareše a Vyhnala. „Oba by ale měli být do neděle v pořádku,“ věří teplický kormidelník.