Každopádně útočník neodletí s týmem na zápas Evropské ligy proti Celtiku Glasgow a jistojistě nebude k dispozici ani pro zápasy národního mužstva proti Německu, Izraeli a Skotsku.

„Adam podstoupí v nadcházejícím týdnu několik vyšetření, zdravotní tým ACS konzultuje možnosti léčby i s odborníky v zahraničí,“ oznámil letenský klub, vedoucí celek FORTUNA:LIGY. „Více informací i s predikcí možné doby léčení zveřejní klub až po následujících vyšetřeních.“

Václav Černý
Zase gól i nahrávka. Myška se konečně mění ve velkou myš

V zákulisí se samozřejmě už rozjely dohady, co Hložkovi je. První varianta je mnohem příznivější. Jde o zranění zánártních kůstek, což by znamenalo absenci maximálně osm týdnů.

Druhá možnost zní hůře. Mluví se o potížích s chodidlem, což ostatně problesklo už minulý týden, kdy Hložek chyběl Spartě v zápase Evropské ligy proti AC Milán.

Černé prognózy

Tady jsou prognózy černější. Vždyť například Milan Baroš, jeden z Hložkových předchůdců v národním mužstvu, kvůli podobným lapáliím prakticky přišel o mistrovství světa 2006 (nastoupil jen epizodně v posledním zápase proti Itálii). Na trávnících tehdy scházel čtyři měsíce.

Hložkovo zranění brzdí jeho rozlet. Během podzimu se totiž mohl poprvé ukázat v pohárech a ještě utvrdit mraky zájemců o jeho služby, že ho mají ze Sparty co nejrychleji vykoupit.

Pavel Vrba
Pavel Vrba: Zatím sonduji situaci. Rád si teď odpočinu

Podle všeho by se mu to povedlo, od začátku sezony měl famózní formu. V šesti ligových zápasech zařídil osm gólů, čtyři sám dal, na čtyři přihrál. Asistenci zapsal i v zápase Evropské ligy proti Lille, byť nastoupil po karanténě jen na poločas.

Byl to však zatím poslední duel, do nějž naskočil.