Už v minulosti se o něm mluvilo jako o brankáři, který má před sebou velkou budoucnost. Ani ne dvacetiletý Luděk Němeček, teplický odchovanec, který na začátku prvoligové sezony kryl při zranění Tomáše Grigara záda Jakubu Divišovi, svůj talent potvrdil i v utkání 5. kola Juniorské ligy, v němž Teplice v Dubí Pozorce remizovaly se Spartou Praha 1:1.

Němeček zářil hlavně v první půli, kdy zlikvidoval nejméně tři tutovky Sparty. Když na konci úvodního poločasu proměnil pokutový kop Marek Červenka, „žlutomodří“ šli do vedení.

Po obrátce se sparťané hnali za vyrovnáním, domácí tým trenéra Petra Čermáka dlouho odolával, až 20 minut před koncem chyboval Vobecký a Weisner teplického brankáře prostřelil.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) v 5. kole FORTUNA:LIGY hostili Teplice.
FOTO: Teplice přišly ve Zlíně po velké chybě obrany v nastavení o bod

„Škoda, byla tam chyba, špatné vystoupení na protihráče. Ale bod ze zápasu se Spartou je vždy dobrý. Na ni se zkrátka pokaždé chceme vytáhnout, jsou to s ní jiné zápasy, než jsou s ostatními týmy,“ hodnotil utkání Němeček, společně se Soungolem teplický muž utkání.

„Ta remíza je asi zasloužená, i když utkání mohlo skončit výhrou jednoho i druhého celku, vždyť v závěru měl vyloženou příležitost dát gól Vobecký. Ale jo, bereme bod,“ kývá vysoký brankář souhlasně hlavou.

„On se lepší každým zápasem,“ říkal na Němečkovu adresu v průběhu zápasu jeden z diváků. „Pomáhají mi tréninky s Dívou a Grigym, které absolvuji pod vedením trenéra Patrika Koláře.

Srbice doma převálcovaly Kadaň 7:1
FOTO: Sedm! Srbice si spravily chuť. Kadaň odjela domů s přídělem

A jací Grigar a Diviš jsou? Každý je jiný. Grigy má třeba výbornou nohu, společně s Dívou jsou oba živí na čáře. Jsou podle mě vyrovnaní. A hodně mi pomáhají,“ děkuje mladý gólman za předávání zkušeností.

Velkou školou pro Němečka byly i dva proseděné prvoligové duely na lavičce. „To bylo něco…! Atmosféra na lize je úplně jiná, v hledišti je mnohem víc diváků. Užil jsem si to.“

Juniorská liga: FK Teplice - AC Sparta Praha 1:1 (1:0) Branky: 41. Červenka (PK) 71. Weisner. Rozhodčí: Váňa Vitner, Vaňkát. ŽK: 1:2. Diváci: 100.
Teplice: Němeček - Kodad (85. Vepřovský), Moncevičs, Hruštinec (46. Ondrášek), Luts - Vobecký, Soungole, Kováč (79. Dobiáš), Trubač - Diaz (84. Kormunda), Červenka.