„Už nemám čas marodit. Léta utíkají, zápasů nemusí být moc. Vážím si každé minuty na hřišti. Když to jen trochu jde, chci u toho být,“ říká Jiráček.

Jaroslav Němec.
Jaroslav Němec: Top klub? Bohemka. Slavil jsem s ní titul a hrál i poháry

Podle lékařů si nárt poranil už dřív, noha se ale ozvala až po střetu se spoluhráčem na tréninku. „Bohužel mi to srostlo křivě,“ mrzí zkušeného hráče. „Ale nepamatuji se, že by mě nárt někdy tak moc bolel jako po souboji jako minulý týden,“ přidává.

Dvaatřicetiletý středopolař se zranil před utkáním v Plzni na tréninku. Duel v Doosan Areně ještě vynechal, ale proti Teplicím už makal naplno.

„Celkem rychle se to zahojilo, takže jsem se rozhodl, že zkusím alespoň nějakou část zápasu,“ líčí bývalý hráč Plzně, Sparty nebo Jablonce.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha  a 1. FK Příbram 19. srpna v Praze. Josef Šural se probíjí přes hráče Příbrami.
Pražským „S“ patří horní patra tabulky. Trápí je ale útok

Naplno začal s tréninkem až pár dnů před víkendovým střetnutím. Bolestivé místo ledoval, postupně dával do kupy. „Doufám, že to bude držet a nepřijde to znova. Teď mě to nelimituje. Budu hrát, co to půjde,“ říká Jiráček.

Bojovat až do poslední minuty

Nepříjemné zranění dvaatřicetiletého záložníka proti Teplicím nijak nelimitovalo, na trávníku vydržel sedmdesát minut, než ho kouč Fastavu stáhl z trávníku.

Aleš Křeček, trenér fotbalistů Ústí nad Labem
Ústecký trenér Křeček: Krotíme přehnanou euforii, start je to ale výborný

„Asi by šlo vydržet celý zápas, ale už to nebylo ono. I trenér to na mně asi poznal. Rozhodl se pro střídání a byl to šťastný tah,“ říká Jiráček.

Vítěznou trefu náhradníka Jakubova sledoval už ze střídačky. „Pocity byly fantastické. Vyběhl jsem za kluky až na hřiště,“ radoval se kapitán Fastavu.

Ševci stejně jako proti Mladé Boleslavi a Jablonci i s Teplicemi skórovali v poslední minutě.

„Náhoda to není,“ myslí si Jiráček. „Trenér nás nabádá, ať hrajeme až do poslední minuty. Bez ohledu na to, jestli se někomu daří nebo ne, jestli je výkon dobrý nebo špatný. Tohle prý ať vezme čert. Prostě musíme bojovat a zatím se nám to vyplácí,“ líčí opora Zlína.

Martin Berkovec - opora Karviné.
Karvinský gólman Berkovec: Prohrávání bylo dost. Věřím, že se chytneme

Moravané se na další výhru pořádně nadřeli. Výkon tentokrát nebyl tolik přesvědčivý jako v minulých domácích zápasech.

„Víme, že to nebylo z naší strany příliš povedené. Zkazili jsme hodně přihrávek. Hlavně ve druhé půli na nás bylo až moc vidět, že to chceme zlomit a poztráceli jsme hodně balonů. Ani centry nám tam nelítaly jako v předchozích utkáních. Všechno šlo na přední tyč,“ lituje Jiráček.

Ondřej Lingr odvedl parádní výkon. Scházelo tomu jen nějaké gólové vyústění.
Takhle se bojuje za Karvinou, chválil tým po bitvě s Plzní Ondřej Lingr

Poslední akce ale ševcům vyšla a byly z toho další tři body. „To je pro nás takové malé vysvobození,“ oddechl si zkušený zlínský záložník.

Nabité derby se Slováckem

Fastav v úvodu sezony drží útočníci. Předtím dvakrát skóroval Francouz Beauguel, jednou se trefil i Poznar. Tentokrát byl za hrdinu Jakubov.

Útočník Zbrojovky Brno Lukáš Magera (vlevo).
Je důležité mít Mageru. Svou magií drží Brno, prosadil se popáté v řadě

„Máme vysoké a silné útočníky. Kdokoliv z nich hrozí a z toho jako celek těžíme. Ne nadarmo se říká, že jak hraje útok, hraje celý mančaft,“ připomíná starou pravdu Jiráček.

Ševci si povedený start do sezony náramně užívají. V úvodních pěti duelech jenom jednou prohráli a s deseti body jsou čtvrtí.

„To málokdo čekal. Na druhé straně víme, že je to hodně tenká laťka. I proti Teplicím jsme se přesvědčili, že jakmile něco jenom trochu podceníme, můžeme body ztrácet. Na příští zápas se musíme připravit ještě lépe než na tento,“ říká Jiráček.

Radim Řezník
Plzeňský Řezník: Hra není podle představ, ale start je snový

Zlín nyní čeká v krajském derby Slovácko. „Utkání bude mít velký náboj,“ předpokládá účastník mistrovství Evropy 2012 v Polsku a na Ukrajině. „Nečeká nás tam nic jednouchého, Slovácku se taky daří. Musíme se na derby dobře připravit,“ dodává.

Bílek: Smekám před jeho morálkou„Pokud to půjde, Petr vždycky bude chtít hrát. Když si přivodil zranění tréninku, druhý den nemohl chodit. Po týdnu se však dal do kupy a byl fit. Smekám klobouk před jeho morálkou. I když nebude hrát celý zápas, vždycky nám pomůže. I s Teplicemi odvedl dobrý výkon. Třeba to z naší strany mohlo být techničtější a kombinačně lepší, ale celkově musím kluky pochválit,“ řekl trenér Fastavu Zlín Michal Bílek o Jiráčkovi.

Páník. Hašek.
Rozjetý Baník táhnou odchovanci. Páník: Základ jim dala akademie