„Vadí mi, že nedáváme góly a že nejsme v ofenzivě úspěšní. Proto se v ní střídá tolik hráčů. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom vstřelili více branek, a doufám, že se to brzy stane a že střeleckou formu kromě Krmenčíka najde i někdo jiný,“ přeje si trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Pardubický záložník Emil Tischler v červeném dresu FK Pardubice.
Na Euru viděl Čecha s Nedvědem a měl jasno. Chci hrát za Česko, říká Tischler

Ačkoli je Mladá Boleslav v tabulce až desátá, tak zatím nastřílela nejvíce branek v lize. „Čeká nás soupeř, který má momentálně střeleckou formu, na druhou stranu dost gólů dostává,“ upozornil Vrba.

Boleslav vstřelila šest branek Opavě, čtyři Karviné a dvakrát se trefila ve Zlíně. „Prezentuje se hodně ofenzivně. Doma sice prohrála s Olomoucí 0:4, ale obraz hry neodpovídal výsledku. Já doufám, že konečně dáme více gólů a vyhrajeme,“ uvedl kouč Viktorie.

Duel kanonýrů

Zítra se proti sobě postaví dva ze tří nejlepších střelců – pětigólový mladoboleslavský Nikolaj Komličenko a čtyřgólový plzeňský Michael Krmenčík (čtyřikrát skóroval i teplický Vaněček).

Utkání 1. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - FK Jablonec, 23. července 2018 v Ostravě.
Ostravský Baník válí. Zůstáváme při zemi, krotí trenér Páník euforii

Mladá Boleslav s Viktorií Plzeň dosud sehrála šestadvacet zápasů o prvoligové body. Z nich Boleslav vyhrála sedmkrát, Plzeň vyhrála třináctkrát a remízovým výsledkem skončilo šest mistráků.

Ve třinácti vzájemných duelech hraných na plzeňském trávníku domácí Plzeň vyhrála osmkrát, nerozhodně se hrálo dvakrát a Boleslav vyhrála jen třikrát. Poslední duel na jaře 2018 na západě Čech dopadl lépe pro Mladou Boleslav, když v Plzni zvítězila 2:1.

Střelec gólu Jan Záviška (vpravo) se raduje se spoluhráči z Bohemians.
Šťastný střelec Záviška: Dát gól Spartě? Zvláštní. Body chci ale jen pro Bohemku

„Vzpomínám si na to. Bylo to na začátku jarní části soutěže, kdy jsme nenavázali na výsledky z podzimu. Trošku nás porážka zaskočila a ovlivnila. Jarní zápas s Boleslaví je pro nás velkým ponaučením a budeme z něj vycházet,“ uzavřel Vrba.

Pavel Kadeřábek.
Ambice Hoffenheimu? Prohnat Bayern i soupeře v Lize mistrů, hlásí Kadeřábek