Pamatuje nejen dnes už památné fotbalové zápasy, ale i řadu jiných sportovních akcí včetně olympijských her. Stadion Maracaná v brazilském Rio de Janeiru patří k těm světově vůbec neproslulejším, není-li dokonce nejslavnějším sportovním svatostánkem světa.

On-line ke koronaviru ZDE.

Před sedmdesáti lety na jeho tribunách sledovalo finále fotbalového mistrovství světa mezi domácí Brazílií a Uruguayí téměř 200 tisíc lidí. Kapacita se sice po řadě úprav během několika desetiletí snížila na necelých osmdesát tisíc, tím nicméně Maracaná zůstává největším stadionem v Jižní Americe.

Hostil i mistrovství světa ve fotbale před šesti lety a na jeho ploše defilovaly i sportovní výpravy během úvodního a závěrečného ceremoniálu olympijských her v roce 2016.

Bývalý šéf Realu Madrid Lorenzo Sanz podlehl nákaze koronavirem. Bylo mu 76 let.
Zemřel muž, který budoval „Bílý balet“. Osudným se mu stal koronavirus

Teď se však v jeho prostorách chystá něco úplně jiného, nesportovního.  Fotbalové kluby v Brazílii, právě včetně Flamenga, které hraje domácí zápasy na Maracaná, nabídly své stadiony k dispozici, aby mohly být dočasně přebudovány na polní nemocnice, kde bude pečováno o pacienty nakažené novým typem koronaviru.


#interaktivni-infografika|cadb058e-59ba-42c4-bb1f-2a54ff7e64bc#


Ani Brazílii se totiž pandemie nevyhnula. Nakažených je v zemi přes tisícovku, stoupá i počet zesnulých, kterých jsou již více než dvě desítky.  

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník