Domácí Baumit nepoznal hořkost porážky už pět zápasů a bodovou šňůru bude chtít natáhnout v duelu s neoblíbeným protivníkem, kterého v domácí lize už šestkrát po sobě neporazil.

„Povinnost nám velí zvítězit, ale čeká nás velmi těžký zápas. Teplice jsou týmem, který je hráčsky velmi dobře poskládaný. My ale hrajeme doma, to je naše výhoda. Věřím, že body zůstanou doma," míní trenér Jaroslav Šilhavý, jehož tým v posledním domácím utkání rozsekal Duklu 6:0. Minule ale jen remizoval 1:1 na stadionu rozklížené Slavie.

Smrtící sílu mají na svém hřišti i Tepličtí, vždyť v každém z posledních třech domácích zápasů dokázali nasázet čtyři góly. Jenže jen co „Skláři" vystrčí paty za hranice svého města, jako když utne. Venku letos Severočeši ještě nevyhráli! Přijde už zlom?

„Doufám, že už konečně i venku navážeme na výkony a hlavně výsledky z domácích zápasů," přeje si trenér Zdeněk Ščasný. „Přitom až na Plzeň jsme na hřišti soupeře nehráli špatně, ale je pro nás zásadní dát branku. Když pustíme soupeře do vedení, hrajeme úplně jinak. Je to o sebevědomí a agresivitě."

Přestože teplický lodivod očekává vítězství svého týmu, před v létě posíleným soupeřem má respekt. „Kádr Jablonce se výrazně obměnil a zkvalitnil. Přišli tam výborní fotbalisti, chvilku to trvalo, ale myslím, že už se mužstvo sehrálo. Ten tým má ohromnou kvalitu."

Stejně hovoří i teplický kapitán Milan Matula. „My už bychom venku potřebovali naplno zabodovat, ale bude to těžký zápas. Jablonec po rozpačitém začátku ukazuje, že o ty přední příčky opravdu hrát bude," varuje defenzivní opora Matula, který stále bydlí v sousedním Liberci. „Nějakou větší prestiž necítím. Možná budu mít na stadionu víc fanoušků, protože tam bude hodně známých lidí a chvilku jsem tam hrál za dorost, ale jinak ten zápas nijak extra nevnímám."