Problém Egona Vůcha je v hlavě. „Často myslel na mimofotbalové věci, řešil svoje osobní problémy," naznačil trenér Zdeněk Ščasný. Technicky skvěle vybavenému záložníkovi se ale společně s vedením rozhodl dát poslední šanci. Plzeňský odchovanec jí čapl za pačesy, svou výkonnost výrazně zlepšil, snaží se být hodný i mimo fotbalové stadiony.

Případ Čajič? Bosňan nedostával tolik šancí, jak si představoval. Vedení klubu „Cajdovi" nabídlo prodloužení smlouvy, mladý Bosňan ale zatím na papíru svůj cenný podpis nevykouzlil. Podle svých slov i proto na podzim za prvoligové áčko hrál jen minimálně.

„Před začátkem zimní přípravy jsem mu řekl, že dostane příležitost, aby se ukázal. Odehrál většinu zápasů, ale pokud se s klubem nedohodne na prodloužení smlouvy, přestanu s ním počítat," je trenér Ščasný v Čajičovo otázce nekompromisní.

„Není pro mě jednoduché, když vím, že na jaře nebudu hrát, pokud nepodepíšu. Rozhodl jsem se ale odejít a být trpělivý. Věřím, že se mi to nakonec vyplatí. Už jsou i kluby, které o mně mají zájem," vykládal před týdnem jednomu bosenskému sportovnímu serveru na internetu.

Od té doby se pravděpodobně Čajičovy myšlenky na zaječí oslabily, o čemž svědčí i slova ředitele FK Teplice Františka Hrdličky. „Zatím je to padesát na padesát. Někdy se stane, že hráč podepíše kontrakt až na poslední chvíli, už jsem to několikrát zažil."