Mladí fotbalisté z Ústeckého kraje slaví velký úspěch. Vyhráli totiž mezinárodní turnaj pořádaný Bayernem Mnichov, který v souboji o konečné prvenství porazili 2:1.

Ústecký výběr hráčů U13 a U14 reprezentovali Tomáš Sůra, Samuel Bím, René Pěček, Jakub Tomšík a Jonáš Bzura z FK Ústí nad Labem, spoluhráče tvořilo dalších sedm hráčů z FK Teplice, dva hráči Mosteckého FK, dva hráči z Litvínova, po jednom hráči dodali trenérskému triu také Chomutov a Varnsdorf.

Mnichovští si do zbrusu nového centra pro mládež pozvali Spartu, rakouský Linz a také akademie St. Pöltenu a Stuttgartu. Šlo o výběry do 13 a do 14 let.

Martin Fillo z Teplic.
Teplice generační strašák neděsí. Léto napoví

Ústecký výběr na úvod brankou v samém závěru porazil Spartu Praha 1:0, následně ale prohrál se St. Pöltenem jednoznačně 0:3. I přesto se ale dokázali Ústečtí vzchopit, udolat 1:0 Linz a po jasné demolici Stuttgartu v poměru 5:1 zbývala poslední překážka, domácí gigant.

Vzhledem k ostatním výsledkům to byl souboj o celkové prvenství. Ústečtí se dostali do vedení, záhy dokázali přidat i druhou branku. Bayern však brzy snížil a utkání se dohrávalo ve strhujícím tempu. Stav se však už nezměnil a výběr ústeckého kraje si tak mohl vychutnat obrovský úspěch.

Supermoderní areál, nazývaný Campus FC Bayern, využívají všechny mládežnické kategorie německého giganta, tedy výběry od devíti do devatenácti let. Rozsáhlý komplex obsahuje sedm tréninkových hřišť, stadion s kapacitou 2 500 diváků, prostornou halu s dvěma tělocvičnami a také 35 apartmánů pro ubytování hráčů. Daleko za hranicemi českých profesionálních klubů je i posilovací a medicínská laboratoř.

Petr Hynek, ředitel FK Teplice
„Říct, že budeme hrát o poháry, je těžké,“ ví teplický ředitel Hynek