Výsledek 7:3 je jednoznačný, podobně jako byly jednoznačné výhry „hvězd" v průběhu celé sezony; dvouciferné výsledky nebyly pro Duchcov nic neobvyklého, soupeři by raději hodili na hřiště ručník, než se postavit tmavě modré mašině. „Neměli jsme šanci, Duchcov byl jednoznačně lepší, vyhrál zaslouženě. My už po prvním vzájemném utkání základní části poznali, že na ně nemáme. Oni vůbec nepatří do okresu, tak doufám, že budou chtít postoupit do vyšší soutěže, protože jinak to bude za rok stejné," říká bez obalu Petr Hegr, hráč a vůdce košťanské Louky. Ta je s druhým místem spokojená. „Určitě. Za rok zkusíme projít potřetí do finále," slibuje.

Duchcov se po závěrečném klaksonu ani příliš neradoval, kapitán Jan Dědič zvedl pohár nad hlavu jako by to bylo pouze z povinnosti. „Nic jiného než výhru jsme si nepřipouštěli. Tak nějak jsme cítili, že to dotáhneme až do konce, vždyť jsme za celou sezonu prohráli pouze jednou. My budeme pořádně slavit až v baru, tam to umíme nejlíp," směje se Michal Ptáčník, vedoucí Stars.  O sebevědomý hvězdného duchcovského celku svědčí i to, že celou sezonu odmítal společnou fotku. „Každý z nás si věřil natolik, že jsme prohlašovali, že chceme fotku až s pohárem," přiznává. O nabubřelosti se ale hovořit nedá, sebevědomí mistra bylo oprávněné.

Zdroj: Youtube


„My samozřejmě nejsme nováček v pravém slova smyslu. Hrají za nás zkušení fotbalisté, společně jsme už něco odehráli v sálovce. Naší předností je tedy sehranost. A hlavně máme Bendu s Holubičkou, to jsou střelci, ti to tam sypou." Důkaz? Téměř sto gólů Tomáše Holubičky. Ano, čtete dobře, tolika přesnými zásahy v sezoně zatížil konto nešťastných brankářů okresního přeboru. „To se to pak hraje, když máme takové kanóny. Vzadu se snažíme o poctivost, oni dávají góly. Když vystřelí, tak je to většinou branka," upozorňuje Ptáčník.

Stars si pravděpodobně v příští sezoně vyzkouší krajský přebor. „Máme příslib sponzora. Ale bude také záležet na tom, jak se dohodneme s některými hráči. Pravdou ale je, že v okrese nemáme moc konkurenci, dobré zápasy jsme si zahráli jen s Loukou, Bellonou a Proboštovem," přiznává.

Duchcov - Košťany 7:3 (3:2). Pět gólů vítězů dal Benda, dvakrát se trefil Holubička. Porážku Louky zmírnili Hegr (2) a Kopta. Duchcov nastoupil ve finále v této sestavě: Hejda – Dědič, Thang, Ptáčník, Benda, Zikmund, Holubička. Louka: Mach – Hegr, Zeman, Vondrášek, Kopta, Trumpus, Glöckner,  Šural, Pištora, Smutný. Na hlavním snímku košťanští Šural a brankář Mach.