Zápas začal svižně, šance se střídaly na obou stranách. Z těch opravdu brankových je třeba zmínit prostrčení domácího záložníka  Záhradského na „rychlíka" Kotěšovského, který z úhlu trefil spojnici tyče a břevna, hlavičku domácího Augusty z vyložené pozice nad a postup hostujícího Helíska na domácího brankáře – střela těsně minula pravou tyč. V poslední minutě prvního poločasu domácí brankář Vondráček skvěle vyrazil gólovou střelu na roh. Po jeho zahrání se ocitl znovu v dobré pozici hostující Helísek a tentokrát nezaváhal.

Gól do šatny bývá velmi nepříjemný, ale Bílina tentokrát odpověděla hned v úvodu druhého poločasu. Schuchardt neohroženě pronikl do pokutového území, pokryl si míč tělem a byl sražen – jasná penalta. Exekutor Pavlíček nezaváhal, poslal krupského brankáře na druhou stranu a zavěsil.  Nerozhodný stav vydržel jenom 8 minut. Po zmatcích domácí obrany přišla standardka hostí a nabíhající hráč Krupky pouze doklepl míč do sítě. Z pohledu diváka se zdálo, že domácí brankář si mohl bez problému pro centr vyběhnout. Hráči Krupky od této chvíle bránili nejtěsnější výsledek a pomocí aktivní hry se jim to podařilo. Snaha Bíliny o vyrovnání byla víceméně platonická, spousta přihrávek skončila v sítích kvalitní obrany hostů.

„Utkání se divákům muselo líbit. Hrálo se v dobrém tempu a k vidění byla řada pěkných fotbalových akcí. Vytvořili jsme si několik brankových příležitostí, které jsme ale neproměnili.  Hosté skórovali dvakrát po standardní situaci. Je to jejich veliká zbraň, což opět dokázali. Náš tým v porovnání s jedním z adeptů na postup do vyšší soutěže ukázal svůj potenciál. Všichni věříme, že má před sebou solidní budoucnost,"zhodnotil derby prezident FK Bílina Petr Procházka.

Bílina – Krupka 1:2 (0:1). Branky: Pavlíček (p.) – Helísek, Al-Eraidi. Rozhodčí: Krutina. ŽK: 2:3. Diváci: 350. Bílina: Vondráček – Žemba (36. Bečvařík), Pavlíček, Mergl (72. Ročenovič), Baran – Vlasák, Záhradský, Levý (46. Masopust), Augusta, Schuhardt (64. Říha), Kotěšovský (70. Katrenič). Krupka: Prokeš – Ptáčník, Den. Valenta, Bačkovský, Bičák – El-Eraidi, Bikár, Holly, Watzka – Helísek – Dom. Valenta (Zvonek, Obrtlík. J. Trojan, M. Trojan, Tikovský).