Ščasný už v úterý dopoledne vedl na Stínadlech trénink žlutomodrých. Jeho asistenty by měli být Stanislav Hejkal s Lukášem Přerostem. Právě Přerost vedl Teplic až do sobotního podvečera. Po porážce 2:3 v Českých Budějovicích ale na svůj post rezignoval.

„Já jsem nečekal, že teď budu trénovat v české lize, respektive nečekal jsem nabídku, kterou bych akceptoval. Přišly Teplic a já neváhal. Byl jsem velice mile překvapený, že mi pan Hrdlička zavolal. Jednání byla velmi korektní. Teplice mají svou historii, je to velký klub, který má vynikající zázemí, je stabilizovaný. Jsem moc rád, že jsem právě tady," řekl Zdeněk Ščasný na úterní tiskové konferenci.

„V kabině jsem nebyl, ale určitě hráčům chyběl k Lukáši Přerostovi respekt. I proto jsme se rozhodli pro Zdeňka," přiznal František Hrdlička, ředitel klubu.

„Určitě budu vyžadovat respekt a disciplínu. Možná, že právě tam je zakopaný pes. Hráči přeci nezapomněli hrát fotbal přes noc," myslí si Ščasný. „První pocity z tréninku si nechám s dovolením pro sebe," dodal.

Tepličtí jsou aktuálně na předposledním místě prvoligové tabulky. V neděli od 17 hodin budou hostit doma Jihlavu.

Ščasný vedl v české lize naposledy Viktorii Žižkov, kterou se v roce 2009 marně pokoušel zachránit v nejvyšší soutěži. V devadesátých letech získal dva mistrovské tituly se Spartou, jejíž dres oblékal i jako hráč.

Trenérské zkušenosti má i z Ústí nad Labem, Mostu a Mladé Boleslavi nebo z řeckých klubů OFI Kréta a Panathinaikos Atény.