„My bychom to prase pekli i v případě neúspěchu. Byla to taková tmelící akci. Měli jsme v letní přípravě určité chmury, chceme je rozehnat,“ vysvětloval Procházka.

Bílinu totiž provázely v letní přípravě problémy s úzkým kádrem. Vrásky si dělali hráči i trenér Dušan Zahradský. „Bojím se, že budeme hrát o udržení,“ neskrýval své obavy. Procházka je ale jiného názoru.

Radost Teplic po úvodní brance.
FOTO: Tři body za tři góly. Teplice - Jihlava 3:1

„Ta osa týmu se přes léto nezměnila. Pár hráčů sice odešlo, byli to ale spíš členové širšího kádru, kteří byli roztrpčeni z toho, že nehráli. Jinak mám problémy jen s Šoufkem, který pracuje v Německu a netrénuje. Ale on je dobrý hráč, zvládne to. Spíš je problém s šíří kádru; když někdo onemocní, nebo se zraní, tak pak jsou velké problémy,“ uznává bílinský šéf.

V právě začínající sezóně by Bílina chtěla hrát v klidných vodách. „Ambice na postup nikdy nemáme. Chceme mít hlavně radost z fotbalu,“ podotýká Procházka.

Bílina – Jílové 7:0 (2:0). Branky: 11., 42. a 54. Rokos, 60. a 78. Procházka, 64. Tůma, 80. Mergl (PK). Rozhodčí: Flade – Kolátor, Doubek. ŽK: 4:3. Diváci: 100.