„Soběchleby se oproti podzimu pořádně zlepšily. Nám chybělo pár hráčů, bylo to znát. Šance jsme sice měli, soupeře ale také. Rozdíl byl v tom, že my je dokázali proměnit,“ okomentoval utkání trenér TJ Proboštov Přemysl Bičovský. Kapitán domácích Lukáš Fork přiznal, že derby nebylo tak jasné, jak se podle výsledku může zdát. „Uklidnili jsme se až třetím gólem. Do té doby Soběchleby kousaly. Kdyby v závěru první půle snížily na jeden gól, tak by to bylo ještě náročnější pro nás. Běhaly, bojovaly, vůbec nehrály špatně,“ uznal Fork kvalitu soupeře. „Možná trošku máme v hlavách, že už je o našem návratu do krajského přeboru rozhodnuto. Snažím se ale hrát pořád stejně a dávat co nejvíc gólů,“ ubezpečuje.

Už dnes bude hrát Proboštov od 17:00 doma zápas Severočeského poháru proti Krupce. „Bude to prestižní. Chceme porovnat se soupeřem z kraje síly,“ říká Fork.

Proboštov - Soběchleby 4:0 (2:0). B: Záveský 3, Holubička. P: Račuk - Nosek , Váňa, Fork, Sedlák Šváb, Uka, Holubička, Pelc (80. Linka) - Kulhánek, Záveský. Trenér: Bičovský. S: Podhorský - Liner, Řehák, Pokorný I., Štefan M. Sém, Mráz, Pokorný II., Vratislav Havlík (75. D. Sém) - Šanda, Pešek (75. D. Sém). Trenér: Havlík.