„Jsem rád, že mi to tam padá, už jsem dal v přípravě pět branek. Pomůže mi to k většímu sebevědomí, lépe se budu cítit i na tréninku,“ usmíval se talentovaný záložník, který dokáže hrát i v útoku. Tam má trenér Stanislav Hejkal problémy, v sobotu se mu totiž zranil forvard Martin Jindráček, mimo bude až tři týdny.

„Skláři“ hlavně v prvním poločase hráli velmi dobře, nápaditě kombinovali, hráli na jeden, maximálně dva doteky. „Na to se v tréninku zaměřujeme, víc doteků ve velkém fotbale nepotřebujete,“ usmívá se trenér FK Teplice Stanislav Hejkal.

Rodrigo Taverna v šanci před brankářem Kubíčkem.
Brno v Teplicích kousalo. Domácí si výhry musí vážit

Jak se mu líbilo středeční utkání? „První půle měla pohyb, nasazení, byly tam nacvičené věci z tréninku. Možná jsme to ještě lépe mohli řešit ve finální a předfinální fázi. Ve druhé půli se už jen dohrávalo, vázla nám hra po levé straně, tam nám chybí chemie, musíme na tom zapracovat,“ řekl k zápasu trenér FK Teplice Stanislav Hejkal.

Další přípravné utkání odehrají Teplice opět na své umělé trávě. V sobotu od 11 hodin hostí Varnsdorf. 

FK Teplice – Táborsko 6:1 (5:0)

Branky: 5., 15., 28. a 68. Žitný, 11. Zárybnický (vlastní)., 31. Kučera – 63. Rondić.
Sestava Teplic: 1. poločas: Soukup – Hyčka, Jeřábek, Knapík, Krob – Hora, Ljevaković, Soungole, Žitný – Kučera – Vošahlík. 2. poločas: Plachý – Soungole, Jeřábek, Čmovš, Shejbal – Knapík – Radosta, Žitný, Trubač, Luts – Kuchta.