Fillův gól přišel až v 35. minutě, do té doby se toho na promrzlém stadiónu žlutomodrých příliš nedělo. Domácí trpělivě vyčkávali na svou šanci. Hosté z Uherského Hradiště, kteří se na podzim trápí, sice měli míč častěji na svých kopačkách, dopředu ale téměř nic nevymysleli a gólman Teplic Diviš se nezapotil.

Druhá půle byla pro oko diváka přijatelnější. Žlutomodří více zaměstnávali obranu Slovácka. V 52. minutě se odhodlal k ojedinělé ráně levačkou z hranice šestnáctky David Vaněček, útočník, který své góly dává nejčastěji z malého vápna. Střela mu sedla a o tyč se odrazila do sítě – 2:0. Poté měli své příležitosti ke skórování i hosté, Diviš byl ale bezchybný. Když pak v 75. minutě přidal svůj druhý gól Vaněček, nebylo o vítězství Teplic pochyb.

"Jsme moc rádi, že jsme vyhráli. Náš vstup do zápasu nebyl jednoduchý. Soupeř nás v prvních 20 minutách přehrával, i když si nevytvořil šance. Pak jsme se postupně oklepali a ze standardní situace se ujali vedení. Pak jsme se nadechli, ve druhé půli dal Vaněček krásou branku, poté jsme si to už pohlídali. Po dlouhé době jsme dali tři branky, žádou nedostali, takže jsem spokojený," řekl trenér Teplic Daniel Šmejkal.

FK Teplice – 1. FC Slovácko 3:0 (1:0).
Branky: 52. a 75. Vaněček, 35. Fillo.
Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Koval.
ŽK: 1:3.
Diváci: 3252.