Sparťané na sever Čech přijeli po vlastní ose, ale i speciálním vlakem, který pro ně vypravil jejich klub. Mezi třinácti tisíci fanoušky jich byly na Stínadlech dobré čtyři tisícovky. Sektor 34, v němž se shromažďují členové Oficiálního fanklubu FK Teplice, byl kvůli invazi Pražanů přemístěn do rohu stadionu.

Příjezd fandů "rudých", jejichž miláčci mohli v případě výhry slavit po čtyřech letech zisk mistrovského titulu, zaktivoval stovky policistů. Pochod na stadion se obešel bez větších indidentů, rvačka se však strhla v restauraci Slavie.

Samý začátek duelu "ozdobily" dýmovnice a světlice, které na stadionu vytvořily kouřovou clonu, hned v úvodu byl proto zápas přerušen, pomohl proslov kapitána Davida Lafaty.

Ke druhému přerušení došlo poté, co nechvalně proslulí sparťanští fans vulgárně uráželi předsedu FAČR Miroslava Peltu. To už žlutomodří vedli gólem Litsingiho 1:0. Královec neváhal a hráče obou týmů poslal na deset minut do kabin. Mezitím sparťanskému kotli šel domlouvat trenér Letenských Vítězslav Lavička. Sotva došel pod dav rozvášněných příznivců, přistála mu u nohou dýmovnice. Oblíbenému trenérovi se nakonec podařilo hordu divokých fandů uklidnit, utkání mohlo pokračovat. Krátce na to daly Teplice druhý a záhy i třetí gólů. "Ta přerušení nám pomohla," přiznali tepličtí hráči. Fotbalisté Sparty se naopak na své fandy zlobili.

V dalším průběhu zajímavého duelu diváci ze sektoru pro sparťany několikrát použili pyrotechniku, s blížícím se závěrem sílily i jejich vulgarismy. Domácí kotel sice zapálil dýmovnice, na rozdíl od hostujících fanoušků je ale nehodil na hrací plochu. Tepličtí příznivci se přidali i pokřiku "Pelta ven!", k vulgarismům se ale nesnížili.

Během druhého poločasu začala některá sparťanská individua demolovat ochranný plot na teplickém stadionu. Jejich narůstající agrese ale Královce k předčaskému odpískání zápasu 27. kola, které by pravděpodobně znamenalo konutmaci v neprospěch Sparty, nepřiměla.

Mezinárodní sudí Královec ale odpískal konec ještě před vypršením 90. minuty. To už ze sparťanského kotle opět létaly na hrací plochu světlice a v hledišti plály dýmovnice. Po prolomení bariéry navíc hrozilo vniknutí diváků na hrací plochu. V útrobách stadionu byli připraveni těžkooděnci, kteřý by měli za úkol pravidla porušující fanoušky zpacifikovat.