„Byla to moje chyba, byl jsem nedůsledný,“ posypal si popel na hlavu Tomáš Kučera, záložník Sklářů, který při standardnce v 79. minutě neuhlídal Plška. Teplice přitom měly ve druhém poločase více příležitostí, chvíli před rozhodujícím momentem spálil „loženku“ Krob. „V těchto zápasech rozhodují maličkosti. Bohužel jsme na rozdíl od Olomouce udělali velkou individuální chybu, to rozhodlo. Tomáš Kučera odehrál jinak kvalitní utkání, ale pak udělal chybu, která nás stála body,“ mrzelo trenéra Teplic Daniela Šmejkala.

Teplice do zápasu vstoupily velice špatně, už v 50. vteřině je po zaváhání Ljevakoviće potrestal Zahradníček. Inkasovaná branka ale žlutomodré nepoložila, o šest minut později se prosadil svým druhým gólem v sezóně Kučera. „Vstoupili jsme špatně do utkání, hned jsme inkasovali. Pak jsme si vytvořili tlak a zaslouženě vyrovnali. Poté se hrálo vyrovnané utkání. Ve druhém poločase jsme si už vytvářeli šance více než Olomouc. Na můj vkus jich ale bylo málo tutových, nabídl Šmejkal svůj pohled.

Ladislav Onofrej, asistent hlavního kouče Sigma Václava Jílka, si tří bodů ze Stínadel cení. „Naše vítězství je v boji o poháry velmi důležité. Zápas byl do našeho druhého gólu vyrovnaný, vítězství mohly strhnout na svou stranu obě mužstva. Pak to Teplice otevřely a my měli šance dát další branky.“

FK Teplice - SK Sigma Olomouc 1:2 (1:1).
Branky: 7. Kučera - 1. Zahradníček, 79. Plšek.
Rozhodčí: Nenadál - Paták, Hock.
ŽK: Jeřábek (TP).
Diváci: 4381.