Nečekaným hrdinou Varnsdorfu se stal střídající Schubert, který po přestávce sám zařídil dvěma góly senzační triumf. Teplice jsou prvním týmem z nejvyšší soutěže, který se v tomto ročníku poháru musel poroučet z kola ven. Letos si na ně přišel až sedmý vyzyvatel.

„My jsme si sem přijeli pro facku, kterou jsme dostali," utrousil zklamaný teplický trenér Zdeněk Ščasný a dodal: „Gratuluji domácím k zaslouženému postupu."

Zkušený ligový kormidelník nechal v základní sestavě pouze pět hráčů z posledního vítězného utkání v lize s Jihlavou (4:2), a to se mu nevyplatilo. Severočeši tak museli skousnout první porážku v sezoně.

„Zápas se samozřejmě zlomil ve druhém poločase. Ale v tom prvním jsme hráli špatně, bez pohybu a agresivity. Byl to typický pohárový zápas. Po naší hrubé chybě se domácí dostali do vedení. Ke konci jsme mohli dostat další branky, z tohoto pohlede je pro nás výsledek ještě milosrdný," kroutil hlavou trenér Ščasný.

Z postupu se radoval ještě další severočeský tým. Velkou pohárovou bitvu sehráli fotbalisté Roudnice, kteří porazili soupeře ze stejné soutěže ČFL, Admiru Praha, po penaltách, když v základní hrací době skončilo utkání 1:1. Rozhodující slovo měl hostující Kratochvíl. Roudničtí se tak mohou těšit na prvoligovou Zbrojovku Brno.

Pohár České pošty – 2. kolo:

Varnsdorf – FK Teplice 2:0 (0:0). Branky: 51. a 64. Schubert. Sestava Teplic: Grigar – Krátký, Jablonský, Kaufman, Krob – Ljevakovič, Čajič (56. Vachoušek) – Táborský, Dolejš (37. Mahmutovič), Jindráček (54. Litsingi) – Salami. Trenér: Ščasný.