Severočeši odjeli k utkání bezprostředně po čtvrtečním pohřbu svého ředitele Františka Hrdličky. Večer trénovali v Olomouci, kde také přespali, poté vyrazili směr Bazaly.

Na legendárním stadionu Baníku chyběli v pátek večer radikální fanoušci domácích, kteří protestují proti opatřením vedení moravskoslezského klubu. V hledišti tak byly necelé čtyři tisícovky diváků.

V bílých dresech hrající Ostravané byli lepší, dlouho ale nemohli na vynikajícího brankáře Teplic Grigara najít recept. Gólově se naopak zablýskalo na druhé straně - ve 28. minutě utekl Litsingi, naservíroval míč Mahmutovičovi, kteý si s brankářem Pavlenkou věděl rady - 0:1.

Až ve 39. minutě se dočkal i Baník. Azevedovu střelu z dálky přizvedl jeden z Teplických a Grigar byl bez šance - 1:1.

Druhý poločas už gól nepřinesl. Zápas nebyl příliš pohledný, nesl se spíše ve znamení urputné bojovnosti. Příležitosti ke skórování ale měla obě dvě mužstva. Jabloncký například trefil hlavou tyč.

V 88. minutě viděl druhou žlutou kartu střídající Táborský a musel ze hřiště. Hosté ale bod ubránili.

Hlasy trenérů po utkání:

Tomáš Bernady (trenér Ostravy): „Moc ke gratulacím to dnes není. Naše hra nebyla úplně dobrá. Prvních 15 minut to bylo rozhárané, pak jsme měli tři solidní příležitosti, ale po chybě ve středu hřiště jsme dostali branku z brejku, i když jsme věděli, že Mahmutovič je v těchto situacích silný. Pak jsme se štěstím vyrovnali a přežili jsme velkou šanci soupeře. Ale potom jsme nic nepředvedli směrem dopředu, hra byla kostrbatá, málo důrazná a nejsme spokojeni. Doma je to každopádně ztráta."

Zdeněk Ščasný (trenér Teplic): „Začali jsme dobře, ale pak jsme přenechali iniciativu soupeři. I tak jsme se ale dostali do vedení a měli jsme tam další tři dobré brejky, po kterých mohlo být rozhodnuto. Ve druhé půli to bylo nahoru dolů, ale bez šancí. Byly tam však věci, které jsem nechápal, jako naši neuznanou branku kvůli ofsajdu. Hráči mi tvrdí, že to tečovala jejich zeď a že to bylo regulérní. Musím se na to podívat. Zápas měl obrovské nasazení, ale i hodně nepřesností. O velkém množství žlutých karet raději ani nebudu mluvit, rozehrávat takový mariáš, to je neuvěřitelné. Některé byly na obou stranách hrozně přísné. Vadí mi na tom, že rozhodčí nemají stejný metr. Některý sudí nedá žádnou kartu a jiný devět, i když je zápas stejně tvrdý. Měli jsme dlouhou pauzu, situace není ideální a bylo to trochu vidět. Teď je třeba vyhrát doma a dostat se do pohody."

3. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava – FK Teplice 1:1 (1:1).

Branky: 37. Azevedo – 27. Mahmutovič. Rozhodčí: Nenadál – Hájek, Kotalík. ŽK: Narh, Azevedo, Sukup – Takács, Ljevakovič, Vondrášek, Táborský, Matula, Grigar. ČK: 88. Táborský. Diváci: 3811.

Ostrava: Pavlenka – Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer (72. Sukup) – Kukec, Mensah (63. Šichor), Greguš, Lindpere (81. Štěpán), Azevedo – Narh. Trenér: Svědík.

Teplice: Grigar – Vondrášek (77. Lüftner), D. Jablonský, Takács, Krob – Matula, Hošek – Nivaldo (90.+2 Fenin), Ljevakovič, Litsingi – Mahmutovič (63. Táborský). Trenér: Ščasný.

S využitím ČTK