Výsledek ani pro jeden z týmů příliš neřeší – Teplice klesly na sestupovou patnáctou příčku, Pražané zůstali osmí.Zápas nabízel hodně zajímavostí. Teplice zřejmě poprvé v novodobé historii poskládaly obranu jen z odchovanců, kterých měly v sestavě hned šest, Slavia zase poslala na hřiště šest Slováků. Se Slavií navíc přijel trenér Petr Rada, který Teplice vedl v kariéře hned třikrát. Nastoupil i útočník Martin Fenin, teplický odchovanec, který na Stínadlech nikdy nehrál v dresu jiného klubu. Teplický kotel ho ale před zápasem a nakonec i při střídání vybučel, zřejmě i kvůli předzápasovým výrokům.

První půlhodinu byli důraznější a živější Severočeši, kteří vyhrávali většinu soubojů ve středu hřiště a rozjížděli z nich přímočaré akce. Po pěti minutách se mohli dočkat odměny. Jindráček odcentroval ze strany, míč doletěl až k Vachouškovi, jenže ten ho v záklonu poslal těsně nad.

Jindráček nahradil v teplickém útoku lehce zraněného Mahmutoviče, ale víc než vlastními útočnými akcemi hrozil přesnými pasy. Za dalších deset minut poslal opět zleva za obranu Litsingiho, který před padajícím Čontofalským ještě na míč stihl šlápnout, ale otočku neustál a spadl.

Teprve pak začala Slavia dostávat zápas pod kontrolu, jejím akcím ale chyběla dravost. Aspoň trochu nebezpečná byla za první poločas jen jedna: Juhar v 29. minutě prošel po levé straně a už z ostrého úhlu vypálil na Grigara. Ten ale míč vyrazil.

Po pauze Slavia přidala v nasazení, začala se dostávat do šancí a postupně převzala iniciativu. Pomohlo tomu zřejmě i střídání Teplic, které stáhly štítového záložníka Matulu a místo něj poslaly na hřiště Mahmutoviče. V 53. minutě musel Grigar sebrat míč zabíhajícímu Juharovi a před jeho brankou postupně přituhovalo.

V 69. minutě měl na vápně spoustu času na nepříjemnou střelu Vošahlík, a i když ještě těsně minul, za pár desítek sekund se už stejně radoval. Po další akci si naskočil na zadní tyči na přetažený centr a zblízka ho poslal do sítě. Tři minuty po gólu si Grigar nechal spadnout na břevno Juharův centr, tentokrát bez následků.

Teplice upadly do herní křeče, času jim zbývalo minimum, nakonec ale měly štěstí. Pravý bek Vondrášek rychlou akci zakončil nepříliš prudkou střelou po zemi, Čontofalskému ale proklouzla rukavicemi, ťukla o tyč a dojela za čáru.

21. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice – Slavia Praha 1:1 (0:0)

Branky: 89. Vondrášek – 70. Vošahlík. Rozhodčí: M. Paták – Košec, Pospíšil. ŽK: Mahmutovič – Nitrianský, Gecov. Diváci: 4820.

Sestavy:

Teplice: Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jablonský, Rosa – Matula (57. Mahmutovič) – Litsingi, Vachoušek (81. Vůch), Ljevakovič, Chovanec (74. Podaný) – Jindráček. Trenér: Ščasný.

Slavia: Čontofalský – Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Čonka – Vošahlík (80. Mičola), Petrák, Zmrhal, Juhar – Škutka (88. Škoda), Fenin (86. Gecov). Trenér: Rada.

Autor: ČTK