„Bodů jsme chtěli mít určitě více  než pět a být před utkáním na Slovácku v tabulce kolem pátého šestého místa. To si ale nemůžeme dovolit ztráty doma. Tady chceme zvládat zápasy více a co nejvíce je vyhrávat. Liga je strašně vyrovnaná a každé zaváhání je citelně znát," řekl Lukáš Přerost, trenér FK Teplice, ke startu do nové sezony.

Úvod zápasu jeho svěřenci zvládli. „Chtěli jsme na soupeře vlítnout a brzy vstřelit branku. Šance jsme měli, vytvořili si tři dobré příležitosti a prvních patnáct minut bylo podle našich představ. Pak to bylo o dobývaní příbramské defenzívy, její obranný blok jsme těžko překonávali."

Druhý poločas odstartovala v 48. minutě největší šance zápasu, kdy příbramského forvarda Střihavku vychytal domácí brankář Grigar. Míč vyrazil nohou.

„Ve druhé půli se hrál otevřenější fotbal. My jsme měli více ze hry, ale větší příležitosti měl soupeř. Hra v poli nebyla špatná, ale končí na šestnáctce."

Tepličtí borci nedali už třetí zápas za sebou gól, ten v Brně si dali domácí vlastní.

„V pokutovém území nám chybí odvaha a agresivita. Nepomohla nám ani hra na dva útočníky. Celkově jsme si vypracovali šancí málo," řekl teplický trenér Lukáš Přerost, podle kterého měli jeho svěřenci jasný cíl – vyhrát.

Úroveň utkání 2 905 diváků nenadchla. „Pro lidi to žádná zábava nebyla, fotbal chválit nemůžu. Obrany dominovaly. Jsme pokorní a víme, že jsme si tři body dnes ani nezasloužili," prohlásil na tiskové konferenci příbramský trenér David Vavruška.

Hosté opouštěli prohřátá Stínadla s úsměvy na rtech. Bod měl pro ně cenu zlata. „Nebyli jsme v lehké situaci, v tabulce pravdy jsme měli minus pět bodů, tak jsem rád za jeden plusový. Mrzí mě, že nehrajeme na krásu, ale výsledky jsou důležité. Byl bych raději, kdyby zápas skončil 4:4, ale to dnes nehrozilo."

Vavruška prožil zvláštní zápas, neboť v Teplicích roky působil. „Když jsem sem přijel, rozbušilo se mi srdce. Něco jsem tady prožil a vzpomínám rád," dodal kouč.

4. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice – 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Matějek – Ubias, Peřina. ŽK: Lukáš, Jindráček, Ježdík – P. Pilík, Trapp, Krbeček. Diváci: 2905.
Teplice: Grigar – Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec – Krátký (69. Dolejš), Ljevakovič, Vachoušek, Vůch – Jindráček (82. Veverka), Mahmutovič (63. Melunovič). Trenér: Přerost.
Příbram: Hruška – Krbeček, Hájovský, Dejmek, Divíšek (80. Wágner) – P. Pilík (56. Danoski), Trapp, J. Pilík, Koukal – Šlapák, Střihavka (90.+1 Kalivoda). Trenér: Vavruška.