Bezpečně sebrali žatečtí fotbalisté v jarním úvodu krajského přeboru body předposlednímu Proboštovu. S přehledem hrající zkušení hráči Slavoje si premiéru zpestřili i góly, trefil se dirigent Zdeněk Svoboda i „nováček“ Radek Čížek. V samém úvodu utkání ale diváky v Žatci pořádně vystrašil domácí golman Zaťko, když se netrefil do odkopu a balon jen velmi těsně minul jeho svatyni. Pak už ale převzal otěže utkání Slavoj a hlavně Zdeněk Svoboda, který se svým typickým přehledem celé utkání rozdával přesné přihrávky a dirigoval hru Žateckých.

„Žatec vyhrál zaslouženě, byla znát obrovská zkušenost Horňáka, Svobody a nově také Čížka. Velmi dobře hráli také Paul a v obraně důrazný Heinc,“ pochválil soupeře Přemysl Bičovský, známý bývalý fotbalista a špičkový trenér, který v současnosti Proboštov vede. První vážnou šanci měl Žatec v 10. minutě, když po rohu nejprve do golmana pálil Heinc, nedorazil ani Zlatohlávek. To v 16. minutě už se skore měnilo. Macháček šel neohroženě do vápna, kde ho zfaulovali proboštovští obránci. Penaltu proměnil Zdeněk Svoboda. Ve 21. pak zahrozili hosté, hlavičku ale Zaťko zlikvidoval, stejně jako další šanci Proboštova ve 25. minutě.

V dalším průběhu se opět více prosazoval Žatec, ve 30. pálil z pětadvaceti metrů kousek nad bránu Čížek, ve 31. Horňák sice branku trefil, stál v ní ale dobře postavený hostující golman Račuk. Sedmatřicátá minuta opět nabídla něco z umění exligového Radka Čížka, který přišel v přestávce z Blšan. Výborně zacentroval, Macháček efektně zpracoval na prsa, ale jeho střela už byla nepřesná.

Ve druhé půli začal opět Slavoj aktivněji a už v 51. minutě slavil druhou branku. Tentokrát už se Čížek nemýlil, naběhl si na zpětnou přihrávku a zvyšoval na 2:0. O dvě minuty později se ve stejné pozici ocitl mladý Procházka, tentokrát ale míč do sítě neprotlačil. V dalším průběhu už fotbalisté Slavoje takticky kontrolovali hru, Proboštov zahrozil jen v 80. minutě, když obrana Žatce ztratila zbytečně balon a až výborný obraný zákrok Zlatohlávka zase vrátil do defenzivních řad Žatce klid.

Po první jarní výhře má Žatec devětadvacet bodů, stejně jako Louny, které mají jen bod za domácí remízu s Neštěmicemi.

Slavoj Žatec – Proboštov 2:0 (1:0)
Branky:
16. Svoboda (p.k.), 51. Čížek Rozhodčí Kapoun, ŽK 2:3, 250 diváků