„Snažil jsem se co nejvíc roztáhnout, ruce jsem dal nahoru. Naštěstí mě Musiol do nich trefil. Byl to můj nejtěžší zákrok,“ popisuje Grigar, jak vychytal žlutomodrým tři body. Po úvodní jarní čtyřgólové sprše od Plzně podruhé za sebou udržel čisté konto. V právě probíhající sezoně to bylo už poosmé. „Po tom bláznivém utkání s Viktorkou mě ty nuly těší, ale jsou zásluhou celého týmu. Hrajeme dobrý fotbal, snad to vydrží,“ přeje si devětadvacetiletý brankář.

Odchovanec vítkovického fotbalu je v širším kádru reprezentace, na červnové Euro ale nemyslí. „Koukám hlavně na sebe, aby se mi dařilo, nedělal chyby a nedostával hloupý góly.“ Pokud však bude i nadále podávat v dresu Teplic tak skvělé výkony jako ve dvou posledních zápasech, může na roli třetího muže v českém brankovišti pomýšlet. Bez Grigarových zákroků by Tepličtí pravděpodobně měli o několik bodů méně. „Pořád mě mrzí ta ztráta s Plzní. Měli jsme vyhrát. Naštěstí se nám podařilo porazit Liberec. Je to pro nás velký povzbuzení. Se Slovanem hrajeme za pár dnů pohárový dvojzápas. Daří se nám na něj a doufáme, že nám to ještě vydrží.“

Teplicím v pátek chyběl kapitán Petr Lukáš, kterého na hřiště nepustil karetní trest. Z tribun se zdálo, že absence obvyklého dirigenta obrany přiměla Grigara k hlasitějšímu projevu. „To ne. Myslím, že jsem byl stejně hlasitý jako obvykle. Skoro celý utkání jsme měli pod kontrolou, jen v závěru Slovan tlačil. Příště musíme dát pojišťovací druhý gól, ať je klid,“ má Grigar recept na poklidnější závěr zápasů.