Jaký to byl s Baníkem zápas?
Spíš o bojovnosti, o běhání. Moc fotbalovosti tam nebylo. Na začátku druhé půle jsme se ujali vedení, vypadalo to s námi dobře. Pak jsme ale po standardce dostali gól a bylo srovnáno. Zase se to zvrhlo k bojovnosti a běhání.

Co říkal na zápas kouč Rada?
Nebyl s našim výkonem spokojený. Říkal, že takovéhle soupeře musíme porážet. Měl pravdu. Nedostávali jsme se pořádně do zakončení, chyběla tam mezihra.

Pojďme zhodnotit uplynulou sezonu. Jak berete páté místo?
Těžko se mi to hodnotí. Mám rozporuplné pocity. Páté místo není úplně špatné, ale měli jsme za cíl probojovat se od poháru. To se nám nepovedlo.

Dříve byste šli do poháru i z pátého místa…
Ano. Ale teď je to prostě takhle dané, že do Evropy jdou tři z ligy a vítěz domácího poháru. My v něm došli daleko, ale zápas s Olomoucí se nám nepovedl. Můžeme si z to sami.

Vypíchněte povedené okamžiky sezony.
Vyzdvihl bych jarní část, ve které jsme prohráli snad jen dva zápasy. Proti silnějším se nám hra dařilo, se slabšími jsme ale ztráceli, a to byl náš velký problém.

Jako jediní jste dvakrát porazili mistrovský Liberec…
Každý mančaft má v lize soupeře, na kterého se mu moc nedaří. Letos to byl Liberec na nás, ale příští rok to může být naopak.

Trénoval vás Rada. Jaký to byl rozdíl oproti Plíškovi?
Rada chtěl ,abychom hráli fotbal, aby to byla hra po zemi. Myslím, že se to podařilo. Trošku té fotbalovosti tam je vidět, i když většinou jen venku. Doma je to takové upachtěné. Vybojovali jsme ale páté místo, to se počítá. Pro Teplice je tohle umístění myslím dobré.

Jak to s vámi bude, zůstanete v Teplicích?
Mám tu ještě na rok smlouvu.

Jakou perspektivu má toto mužstvo? Zabudovali se tam noví hráči…
To ano, zabudovali, ale pořád jsou omílaní, to je možná špatně. Potřebovali by větší klid, aby mohli víc na sobě pracovat. Zahrají jeden, dva zápasy a tři jsou pak mimo. Je to pro ně krutý, ale musí se s tím vypořádat. Musí si hrábnout do svědomí.

Takže je v kabině musíte srovnávat?
Oni nejdou už moc srovnávat, je jich v kabině hodně.

Vy zkušení jste ale v kabině určitě zapotřebí…
Tak určitě. Ve většině mužstev jsou starší hráči, kteří usměrňují mladé. Mlaďoši to tak musí brát. Nemůžou si dělat, co chtějí a házet vše za hlavu. Neříkám, že je to pořád, ale někdy ano. Dokud tu budu, tak budu pracovat na tom, aby se to změnilo!

Těšíte se už na dovolenou?
Těším, vezmu rodinu někam k moři. Hlavně manželka si musí odpočinout. Máme dvě děti, já jsem pořád pryč přes sezonu.

A budete se dívat na Euro?
Určitě si čas na sledování fotbalu najdu!