Do klubu, který se nachází nedaleko Milešovky, se vrátilo několik hráčů s cílem udržet fotbal ve vesničce, která má necelých 400 obyvatel.

 Sokol má nový výbor, který má pět členů. Předsedou je Josef Hlavatý, dalšími členy je Michal Šverma, Luděk Naštický, Jaroslav Zeman a také Jaroslav Havel. „Právě Jarda Havel zaslouží pochvalu, jelikož dlouhodobě drží klub organizačně nad vodou. Budeme rádi, když bude pokračovat i nadále ve funkci vedoucího klubu,“ zdůraznil Jaroslav Zeman.

Hrajícím trenérem se stal Luděk Naštický, do týmu se například vrátili Miroslav Horák z Kostomlat, brankář Jaroslav Zeman ze Svádova, Štěpán Jedinák ze Rtyně nad Bílinou, nebo Jakub Kinzl z Hošťky. Dále obnovili aktivní kariéru odchovanci – Josef Hlavatý, Matěj Prokš, David Bárta, nebo Jan Křížek. Z Dubic dorazil zkušený Peter Urban. V zimě by se pak měli vrátit další hráči.

„Tréninková morálka je zatím velmi dobrá, začali jsme v polovině července. Na trénink se nás sejde okolo jedenácti. Trochu nás mrzí, že někteří hráči, kteří tu působili v minulé sezóně, skončili, nebo se neozývali. Vrátili jsme se proto, aby nás prostě bylo více. A ne proto, abychom někoho vystrnadili z klubu,“ podotkl Zeman.

Bořislav se v sobotu 10. srpna zúčastnila 17. ročníku Memoriálu Daniela Slámy, který pořádá Sokol Suché. Tam Bořislav v semifinále podlehla Suché 2:4, v boji o třetí místo pak kontumačně vyhrála nad Rtyní.

„V sobotu od 15 hodin hrajeme další přípravu, tentokrát v Hrobčicích,“ doplnil.

Bořislav bude hrát okresní přebor, skupinu C. První ostrý zápas na Sokol čeká v sobotu 24. srpna, kdy doma přivítá Proboštov B. „Máme tam silné soupeře, rádi bychom se pohybovali ve středu tabulky. Ale uvidíme, bude potřeba se sehrát. Otázkou také je, jaká bude docházka a jak jsou na tom ostatní celky v soutěži,“ dodal člen výboru.