„Oslovil mě trenér Přerost a ptal se, jestli bych měl zájem. Já jsem s ničím neváhal. Jsem rád za nabídku a teď je to pouze na mně," řekl drobný nováček po dvacetiminutovém čekání na rozhovor ve vestibulu stadionu Na Stínadlech.

Jaké jsou vaše první dojmy?
Jsem tady chvilku, první den. Rozkoukávám se. Stadion je fantastický, myslím, že i kluci budou v pohodě.

Idylický naopak není váš odchod z Karviné. Máte tam smlouvu a jak se zdá, vedení tamního klubu se vás nehodlá jen tak vzdát…
Já jsem tady v Teplicích dohodnutý, teď záleží na klubech, ale do středy by mělo být jasno.

Jaká byla vaše poslední karvinská sezona?
V Karviné vždy byly vysoké ambice na špičku druhé ligy. Na podzim jsme vyhráli skoro všechno, ale na jaře se nám nedařilo, pokazili jsme si to a skončili šestí.

Vy jste dal osm gólů…
Jo, jo, ale nějaké byly jen z penalt.

Měl jste z ligy i jiné nabídky?
Před dvěma lety jsem měl nabídku z Ostravy, ale vše překazily moje problémy s kolenem, proto tehdy z přestupu sešlo. I teď se Baník ozval, ale konkrétní nabídku předložily Teplice, proto jsem tady.

Co vás tady překvapilo?
Koukal jsem, kolik je tady kluků. To jsem opravdu nečekal. O šanci se budu prát, jinak bych sem nešel. Nebojím se. Chtěl jsem změnu, z tohohle pohledu jsou Teplice super. Je to u nás velký klub, který pravidelně hraje v horní polovině tabulky. Pro mě dobrá nová adresa.

Teplice sází na hráče, kteří prokázali ve druhé lize kvalitu. Do kádru se prosadili například obránce Ježdík z Bohemians nebo jihlavský středopolař Dolejš. Vnímal jste to i tak, že se nyní z druhé ligy můžete prosadit i vy, že je cesta do základní sestavy otevřená?
Nad tím jsem neuvažoval. Teplice mě chtěly, asi vědí proč. Věřím, že šanci dostanu.

Jedničkou na post defenzivního štítového hráče je tady Na Stínadlech zkušený záložník Admir Ljevakovič…
Je pravda, že jsem  hrával defenzivního záložníka, ale ve středu hřiště nemám problém s žádným postem.

Na co vás trenér Lukáš Přerost na Stínadla nalákal? Na jaké téma jste spolu hovořili?
Říkal, že by mě rád viděl v systému 4 – 2 – 3 – 1, na jednom ze dvou postů defenzivních hráčů. Nic mi ale nesliboval, naopak upozornil mě, že to budu mít v konkurenci těžké.

Koho z nových teplických spoluhráčů znáte?
Osobně nikoho, ale někteří hráli v Ústí nad Labem nebo Varnsdorfu, tak jsme se ve druhé lize potkávali. Navíc jsme tady v minulé sezoně hráli český pohár, do úplně neznámého prostředí nejdu.

Myslíte, že jste na sebe právě v poháru upozornil?
Asi jo. Na druhou stranu nás tady Teplice pěkně motaly. Spíš si myslím, že jsem zaujal svými dlouhodobými výkony. Kvůli jednomu povedenému zápasu by mě sem nebrali.