V krajském přeboru své domácí duely nemohly sehrát týmy Krupky a Srbic, kvalitně připravit umělou plochu se ale povedlo pořadatelům v Bílině, zápas domácích s Modrou se hrát mohl.

Staronový trenér Bíliny Jaroslav Kovačka naordinoval svým svěřencům do prvního domácího zápasu útočný fotbal. Po ztrátě míče hráči ihned atakovali soupeře, Modrá nevěděla, kam skočit.

Realizaci převahy domácích vzal na sebe hlavně střelec a rychlík v útoku František Tůma. Dobře ho vepředu podporovali Kotěšovský a Šoufek, kterého Kovačka vysunul z obrany do ofenzívy; v některých fázích první půle hrál dokonce těsně pod hrotem. Líbil se i Hromádko, obrana pracovala spolehlivě, Vondráček v brance byl bez práce.

Ve 12. minutě si Tůma našel míč před brankou a nekompromisně zavěsil. Ve 30. minutě střídal zraněný Bečvařík a na hřiště přišel Procházka, který svou rychlostí na hosty platil. Čerstvý hráč vytvořil několik skvělých akcí. Hned po příchodu poslal ideální míč do běhu Tůmovi, ten zprava umístil přesný míč k bližší tyči 2:0.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky Bohemians Praha 1905 a FK Teplice 18. března v Praze. Vpravo se raduje David Bartek z branky.
FOTO: Bohemians Praha - FK Teplice 2:0

Pár minut před koncem poločasu Tůma znovu unikl po pravé straně a byl sražen. Penalta. Příležitost na třetí gól však Tůma nedostal, při faulu byl totiž zraněn a do druhé půle nenastoupil. Penaltu si vzal na starost Mergl. A nedal. Před koncem poločasu unikl Procházka a předložil tutovku Hromádkovi 3:0.

Obraz hry se ve druhém poločase změnil. Domácí u vědomí třígólového náskoku povolili, přestali presovat a přenechali střed pole soupeři. Stav se ale už neměnil.

„Dnešní podmínky nebyly pro fotbal zdaleka ideální, proto jsme rádi, že jsme utkání zvládli. Mohli jsme navíc vstřelit několik branek ve druhé půli, kdybychom ve finálních fázích útočných akcí byli trochu přesnější. S výsledkem i výkonem týmu jsme však samozřejmě spokojeni,“ okomentoval duel předseda FK Bílina Petr Procházka.

FK Bílina - Jiskra Modrá 3:0 (3:0) Branky: 12. a 32. Tůma, 43. Hromádko. Rozhodčí: Kuriljak - Klimpl, Karrmann ml. ŽK: 1:3. Diváci: 50.
Bílina: Vondráček - Bečvařík (31. Procházka), Pavlíček, Mergl, Baran - Hromádko (76. Skuthan), Šoufek, Coufal, Čermák (89. Chiriac) - Kotěšovský, Tůma (46. Tirb).