„Boleslav je tým z popředí tabulky, má zdvojené hráče na každém postu a určitě bude mít velkou motivaci po vypadnutí z poháru se Spartou. Očekávám kvalitní zápas a my k němu chceme přispět co nejlepším výkonem,“ říká trenér Teplic Petr Rada pro ČTK.

Severočeši poslední dva mistrovský zápasy vyhráli, ale zaplnila se jim marodka. Ve víkendovém ligovém utkání s Olomoucí (3:1) se zranili Vondrášek s Volkem, ve středu v poháru v Liberci (2:0) pak Stožický a opět i Mahmutovič. Problémy mají Česlák, Šraga, Mujagič i Ljevakovič, který už pozvolna začal trénovat. Nově má virózu Smejkal.

„Hráči se pomalu dávají dohromady, ale kdo s námi pojede, to se rozhodneme až v sobotu. Mám i pár tipů od trenéra béčka. Pokud máte jedenáct hráčů, tak to stačí. Hráči jsou trénovaní, aby tohle tempo zvládli,“ tvrdí Rada.

Tepličtí nejsou daleko za pohárovými příčkami, tabulka je však pořádně napěchovaná a do Evropské ligy pro ně vede podstatně snazší cesta z tuzemského poháru. Pokud by totiž Sparta získala titul a prošla by i do finále Poháru České pošty, stačilo by Severočechům vyřadit v semifinále olomouckou Sigmu a účast v Evropě by měli jistou.

„V lize máme na poháry sotva jednoprocentní šanci, ale vypustit ji nehodláme. Chceme zkrátka skončit co nejvýš,“ ujišťuje Rada.

1. liga, 23. kolo: Mladá Boleslav (4.) – Teplice (6.)

Výkop: neděle 1. dubna, 16:00.
Rozhodčí: Franěk – Filípek, Urban.
Bilance: 15 6-6-3 21:18.
Poslední zápas: 3:1.
Předpokládané sestavy:
Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Rolko, Dimitrovski, Táborský – Kúdela, Janíček – Fillo, Kulič, Mareš – Chramosta.
Teplice: Grigar – Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa – Dolejš, Zoubele, Siva, Vachoušek, Vůch – Jindráček.
Zajímavosti:
– M. Boleslav v lize doma 7x za sebou neprohrála
– Chramosta (M. Boleslav) se trefil v 5 ze 6 duelů proti Teplicím
– Mareš (M. Boleslav) je odchovancem Teplic, teplickou minulost má i Štohanzl
– Teplice 5 kol neprohrály a inkasovaly v nich jediný gól
– Dolejš (Teplice) slaví v den utkání 26. narozeniny