Okolo sedmadvacetiletého útočníka se čím dál tím intenzivněji rojí agenti jiných klubů. „Nějaké nabídky mám," přiznal o víkendu Deníku Mahmutovič. „Volá mi plno lidí, manažerů. Je to na panu Hrdličkovi, jak to domluví a jestli mě pustí, nebo ne," pokrčil rameny nejdražší hráč Teplic, jehož cena se podle serveru transfermarkt.com šplhá k jednomu milionu eur. „Nemůžu prozradit, o jaké kluby se jedná, ale jsou to dobré kluby," doplnil Mahmutovič.

„Ano, nějaké nabídky jsou, ale nejsou adekvátní. Nic konkrétního není a Mahmutovič zatím zůstává v Teplicích," opáčil sportovní ředitel FK Teplice František Hrdlička.

Mahmutovič odkopal v teplickém dresu už pět ligových sezon a přestože by chtěl jít ve stopách slavnějšího krajana Edina Džeka, Teplice nechce za každou cenu opustit. „Jsem rád, že jsem tady vydržel tak dlouho. V Teplicích se  mi líbí," svěřil se Mahmutovič, který má Na Stínadlech platnou smlouvu do roku 2015.

Poslední sezona byla pro gólového zabijáka z Bosny střelecky nejvydařenější, když se v lize trefil do černého dvanáctkrát (celkem nashromáždil 42 ligových branek). „V každém zápase se snažím dát gól a pomoct tím mančaftu. Někdy to vyjde, někdy ne," říká Mahmutovič. „V uplynulé sezoně se mi dařilo, tak doufám, že to bude pokračovat."

Mahmutovičovy góly byly málem k ničemu. Nechybělo totiž moc a Teplice se poroučely z nejvyšší soutěže. „Chtěli bychom, aby se to už neopakovalo. Ale nikdy nevíš… Uvidíme, jak se nám povede začátek sezony. Musíme být připravení na všechno,"  varuje Mahmutovič. „Víme, že máme dobrý mančaft. Ještě ale potřebujeme nějaké posily."

Ty by měly dorazit na soustředění do Modré, kam se Tepličtí přesunuli tento týden. Hrdlička slíbil, že přivede zahraniční hráče do obrany i útoku. „Máme vyhlédnutého forvarda tmavé pleti. Měl by být výraznou posilou a zároveň konkurencí pro Mahmutoviče," nechal se slyšet.

Severočeši mají ještě tři zápasy na otestování posil. Ve středu hrají s Bohemians Praha, pak 6. 7. s Chemnizterem a 14. 7. je čeká generálka s Roudnicí.