Konečně jste se dočkal toho, že už nejste brán jako hráč ze země mimo Evropskou unii. Ulevilo se vám hodně?
Hodně se mi ulevilo. Pořád jsem přemýšlel o tom, jestli už tu ta možnost bude nebo ne. Klub se na to dotazoval už minulý rok, ale svaz to zamítl. Teď když Srbsko dostalo povolení jednat o vstupu do Evropské unie, tak už nejsem považován za cizince. Jsem rád, že jsem se toho konečně dočkal. Hodně mi to pomůže. Předtím to bylo těžké se prosadit, protože tady byli čtyři cizinci mimo Evropskou unii a hrát mohli jen tři. Trenér mě vždycky poslal na hostování. Naposledy jsem byl ve Varnsdorfu, což mi hodně pomohlo. Hrál jsem každý zápas a dával jsem i góly. Dařilo se mi.

Ubíjelo vás, že jste vždy nastoupil do přípravy a věděl, že se do kádru  nevejdete a klub vás pošle na hostování?
Ze začátku jo, ale když pak odejdeš na hostování do jiného týmu, tak se jen soustředíš na to, abys hrál dobře.

Teď jdete s Teplicemi do přípravy v jiné pozici. Jaký cíl si tentokrát dáváte? Pomýšlíte rovnou na základní sestavu?
Moje ambice jsou a vždycky byly takové, abych se co nejvíc snažil a dostal se do základu. Teď mám větší šanci než dřív, tak doufám, že si s tím poradím. Udělám pro to všechno.

O vás se říká, že jste hodně náladový a světlé okamžiky střídáte s tmavými. Na tom byste měl zapracovat, pokud chcete pravidelně hrát první ligu, že?
To je pravda. Budu se snažit na tom pracovat a doufám, že mi pomůžou i spoluhráči.

Jaká byla uplynulá sezona ve Varnsdorfu, kde jste nastřílel osm gólů?
Dařilo se mně i týmu. Jsem rád, že jsem mohl hrát pravidelně. Když hraješ, ať je to kdekoliv, tak ti to hodně pomáhá. Když nehraješ, tak je to špatné.

Dokázal byste si v útoku vyhovět s bosenským rychlíkem Aidinem Mahmutovičem?
Věřím, že by nám to mohlo společně fungovat. On je rychlostní typ a potřebuje balony do pohybu, což vyhovuje teplickému stylu. Já jsem jiný hráč.

Vy jste vysoký a důrazný hráč, který by se Teplicím hodil v zápasech, ve kterých by tým potřeboval zakončovatele do vápna…
Myslím si, že bych měl šanci se při tomto způsobu hry uplatnit. Když jdou centrované balony na Aidina Mahmutoviče, tak on není tak nebezpečný. Víc mu vyhovuje, když mančaft hraje po zemi a on má víc prostoru. Teplice potřebují hráče do šestnáctky. Ještě je tu Martin Jindráček, který měl hodně šancí.

Může být vaší výhodou to, že se dobře znáte s hlavním teplickým trenérem Lukášem Přerostem?
Trenéra Přerosta znám velmi dobře, protože jsem byl pod ním rok a půl v teplickém béčku. Moc dobře mě zná a ví, co mi jde a v čem se musím zlepšit. Díky tomu na tom určitě zapracujeme. Já se budu snažit na sobě co nejvíc pracovat.