Hned úvod zápasu jim mohl přinést velkou radost. To se po fatální chybě obrany hostí řítil sám na brankáře Zdeňka Diveckého Sedláček, jeho střela ale jen olízla tyč z vnější strany. Domácí sice byli na začátku utkání aktivnější, ale lídr tabulky udeřil z první vážnější akce. Ve 12. minutě skvěle odcentroval zleva Smetana a zcela volný Krejza nedal hlavou šanci Brejchovi – 0:1. Modlany se poté hnaly za vyrovnáním, zkušený Divecký ale odolával. Ve 23. minutě Litoměřičtí už jásali, když Tichý přesně zakončoval, ale před brankovou čárou zastoupil Radek Kupka Brejchu a zabránil jistému gólu. Rušné utkání gradovalo po půlhodině hry. Poprvé rozbouřil domácí příznivce rozhodčí Kyncl, který ponechal bez povšimnutí sražení Tomáše Vavrince před šestnáctkou. Ve 39. minutě Sedláček z hranice vápna rozezvučel břevno. Rychlé útoky se střídali až do konce první půle na obou stranách, diváci se nenudili. Předposlední minuta přinesla velké emoce. Uvolňující Sedláček byl ve vápně evidentně sražen, ale píšťalka sudího zůstala opět němá. Nevybíravé komentáře ze strany domácích hráčů i příznivců si musela trojice rouhodčích vyslechnout ještě během cesty do šaten, která je v modlanském areálu dost dlouhá. Nutno říci, že si sudí vzali kritku k srdci a druhý poločas odpískali bez chybičky.

Ve druhé půli byli domácí pány na hřišti. V 50. minutě Tomáš Vavrinec z úhlu přehodil Diveckého, ale obrana hostí vykopla míč směřující do sítě. Divecký vytáhl další famózní zákrok v 62. minutě, když nádherný centr Saláka našel přesně hlavu Jana Vavrince. Za další tři minuty už si domácí skoro zoufali, že „Divák" je snad nepřekonatelný. Sedláček zleva našel zcela volného Heřmana, ale jeho gólovou hlavičku ještě Divecký vytlačil na roh. Z něho už konečně udeřilo. Strouhal neomylně oslovil Heřmana a jeho hlava byla přesná – 1:1. Baník v těchto fázích zápasu koncertoval a hosté nepůsobili dojmem mužstva, které vládne tabulce. Další akce, které ústily ve velké šance, ale Modlany do gólového konce dotáhnout nedokázal. Divecký předváděl často i zázračné zákroky. Jen díky jemu mohou Litoměřice děkovat za to, že si odváží z Modlan bod. Modlany odehrály asi vůbec nejlepší zápas sezóny a potvrdily, že s kvalitou soupeře roste i jejich výkon. V tabulce přeskočily Krupku a po dalším zaváhání Kryr a Neštěmic mají záchranu v soutěži na dosah. V příštím kole zajíždí do Kadaně, kde se v neděli utká s Tatranem.

TJ Baník Modlany – FK Litoměřice 1:1 (0:1). Branky: 66. Heřman – 12. Krejza. Roz-
hodčí: Kyncl – Roháč, Beneš. ŽK: Košťál, Strouhal – Smetana, Stejskal, M. Novotný. Diváci: 160. Modlany: Brejcha – Salák, Strouhal, Košťál, Pergler, T. Vavrinec (89. Čutík), J. Vavrinec, Janota (51. Persona), Heřman, Kupka, Sedláček.

Autor: Roman Nešetřil.