Severočeši jsou přesvědčení, že se to povede právě jim. Duel s Řepkovým Dynamem má nejvyšší prioritu, i proto teplická ekipa vyrazila na jih Čech už den před zápasem.

„Pro nás je to hodně důležité utkání. Chceme už konečně zvítězit," nechává se slyšet na klubovém webu asistent teplického trenéra Stanislav Hejkal. „Máme šest bodů, což je málo. Musíme vyhrát, abychom se posunuli do středu tabulky." V opačném případě hrozí pád až na úplné dno tabulky. Tahle situace nastane, pokud Teplice prohrají a Příbram nepodlehne Jihlavě (páteční utkání skončilo až po uzávěrce tohoto vydání).

Ambiciózní klub se nachází ve svízelné situaci a zažívá nejhorší vstup do sezony v historii. Trenéra Lukáše Přerosta však vedení nehodlá obětovat. „Víme, kde v tabulce jsme a netěší nás to, ale vůči trenérovi nepadla ani žádná ultimáta. Ve vedení týmu se nic nemění a v dohledné době ani měnit nebude," uvedl v týdnu pro ČTK František Hrdlička, ředitel FK Teplice.

Severočeši dnešní souboj s posledními Jihočechy, kteří mají o bod méně, za takzvaný zápas podzimu nepovažují. „Tak to nevnímám. Pro nás je teď každý zápas důležitý. Jde o to, abychom posbírali nějaké body a odrazili se aspoň do středu tabulky a mohli jsme být relativně v klidu," říká krajní záložník Jakub Podaný, který přišel Teplicím pomoct ze Sparty.

„Třeba by nás mohla poslední remíza s Plzní odstartovat k nějaké bodové nebo vítězné sérii," přemítá nahlas trenér Lukáš Přerost. „Pro nás bude klíčový zápas s Budějovicemi, i následně doma s Jihlavou. Nemůžeme si teď už vybírat, každý zápas bude velmi důležitý a musíme sbírat co nejvíc bodů," ví.

Extrémně důležitá bitva 9. kola začne dnes v 17.00 hod.