O co se jedná? Záložník Teplic při posledních dvou domácích duelech na oslavu svého gólu vytáhl ze štulpny červený nos, který koupil pro svého syna. „Dal mi ho, ať si ho nasadím, až dám branku. Koupili jsme ho pro dobročinné účely," prozradil 31letý fotbalista, velký oblíbenec teplických příznivců.

„Když Ljevakoviće nedávno vyhlašovali třetím nejúspěšnějším sportovcem Teplicka, moderátor Radek Šilhan prohlásil, že by bylo dobré, kdyby fandové v hledišti také vytáhli červené nosy, když dá ´Ljeva´ gól. Okamžitě mě napadlo, že by se to mohlo chytit," líčí Martin Kovařík, ředitel marketingu a PR teplického klubu, jak celá charitativní akce vznikla.

Za pár dnů už rozjížděl s nadací Konto Bariéry výjimečnou akci, která si okamžitě získala podporu médií i příznivců. „Prostě bychom chtěli, aby si každý, kdo půjde v sobotu na fotbal, za padesát korun koupil ten červený nos a přispěl na dobrou věc. Když pak dáme gól, a já věřím, že nějakou branku v tomto důležitém střetnutí vstřelíme," tak ho lidé vytáhnou a všichni budeme společně slavit," přeje si Kovařík.

Červený nos lze zakoupit před i v průběhu utkání ve fanshopech na ochozu stadionu. Celý výtěžek akce bude putovat na Konto Bariéry, které pomáhá potřebným. První várka červených nosů byla rozebrána v teplické kabině, jako první si bambulku koupil sám ředitel klubu Petr Hynek. „Konto Bariéry je pyšné, že FK Teplice dá možnost svým fanouškům i hráčům nás podpořit. Děkujeme a fandíme," medí si ředitelka nadace Konto Bariéry Božena Jirků.

„Na začátku jsem tu oslavu s červeným nosem dělal jen pro svého syna Maka, který si ji přál, ale teď z toho vzešla tahle skvělá věc. Jsem rád, že se do ní zapojuje tolik lidí. Doufám, že dám Liberci gól!" říká Admir Ljevaković.

"Samozřejmě bychom chtěli dát nějaký ten gól, abychom viděli, kolik červených nosů se v hledišti objeví. Sám jsem na to opravdu zvědavý. Doufám, že nosy uvidíme v utkání brzy," připojuje se trenér sklářů David Vavruška.

V duelu Teplic s Libercem půjde také o důležité body do tabulky; žlutomodří je potřebují jako sůl pro únik ze sestupového pásma, mužstvo zpod Ještědu naopak bojuje o evropské poháry.