„Je to pro nás hodně důležité utkání, potřebujeme naplno bodovat," hlásí trenér Teplic Lukáš Přerost, jehož tým v prvním utkání sezony porazil na domácím hřišti Mladou Boleslav (1:0). Pak ale následoval výsledkový sešup, když po remíze v Brně (1:1) přišel výprask na Dukle (0:4). Teď se Tepličtí vracejí znovu do svého fotbalového chrámu, kde chtějí oslavit se svými fanoušky druhé vítězství.

Přerost má hru Příbrami dobře přečtenou a varuje před smrtícími brejky. „Příbram, jejíž hra je organizovaná, sem určitě nepřijede hrát otevřený fotbal. Očekávám, že budou zahušťovat střed a vycházet do rychlých protiútoků. Příbram se prezentuje tím, že po zisku balonu jde do přečíslení až v pěti lidech. Tohle si musíme pohlídat," apeluje na své svěřence Přerost.

Příbram stále čeká na vítězství a s jedním bodem se krčí na předposledním místě tabulky. V součtu s minulou sezonou nevyhrála už osm zápasů za sebou. „Jsou v situaci, když už potřebují vyhrát. My zase chceme odčinit porážku na Dukle. Očekávám vyrovnané a hodně bojovné utkání," tuší Přerost, jehož protějškem na příbramské lavičce je přítel David Vavruška, bývalý šéftrenér teplické mládeže. „Po minulém kole jsme se navzájem povzbuzovali, ale před zápasem žádné hecování neproběhne. Oba chceme naplno bodovat a soustředíme se stoprocentně na utkání," ujistil Přerost.

Severočeši budou chtít navázat na úspěšnou bilanci z domácího trávníku, na kterém už čtyři utkání nenašli přemožitele. Povede se jim to?

To zjistíte, když v neděli dorazíte Na Stínadla. Utkání začíná tradičně v 17.00.